Barbeque Kyckling Sliders (pulled chicken)
Barbeque Kyckling Sliders (pulled chicken)
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Barbeque Kyckling Sliders (pulled chicken)

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Kycklingbröst bräseras i barbequesås i Crock-Pot, och grillas därefter. Serveras i små hamburgerbröd med tillbehör. I detta receptet kan du också ersätta kycklingbrösten med andra delar av kycklingen.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 800 g kycklingkött
  • 2 dl Heinz ketchup
  • 2 dl vattten
  • ½ dl äpplecidervinäger
  • 5 msk brunt socker
  • 5 msk vitt socker
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk Worchestershiresås
  • 1 tsk mald svartpeppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • små hamburgerbröd
  • coleslaw
  • blandad grönsallad
  • syltad rödlök
  • bakade potatisar
  • majssalsa
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg alla ingredienserna i Crock-Poten, sätt den på ”Low” och låt den stå i 7-8 tim-mar. Detta är perfekt att göra före du går till jobbet.
  • 2. När du blir hungrig tar du ut kycklingköttet, penslar och grillar det i 4-5 minuter tills de fått god färg. Passa så att de inte bränns.
  • 3. Ta kycklingköttet av grillen och dra isär med en gaffel. Serveras med barbeque- såsen från Crock-Poten, gott hamburgerbröd och goda tillbehör. Detta kan vara coleslaw, blandad grönsallad, syltad rödlök, bakade potatisar och eller majssalsa.