Ingredienser

  • 1 hel kyckling KRAV-märkt
  • 2 msk grekisk yoghurt
  • 33 cl öl, vete eller pale ale
  • 2 msk mörk rom
  • 2 vitlökar
  • 1 gul lök
  • 1 kg kulpotatis
  • 4 msk smör
  • 2 kvistar rosmarin
  • 4 kvistar timjan
  • 2 citroner
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk rökt paprika
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 dl grädde
Maila inköpslista
Gör så här

  • Torka kycklingen torr med hushållspapper och pensla den runt om med yoghurt.
  • Blanda havssalt, svartpeppar, paprika, senapspulver, lökpulver och vitlökspulver i en skål och klappa in blandningen på kycklingen.
  • Skär löken i klyftor, dela vitlökarna på mitten blanda med potatisarna.
  • Fyll kycklingen med så mycket som möjligt av lök/potatisblandningen, lägg resterande i botten av Crock-Pot-grytan, häll på öl och rom.
  • Lägg kycklingen ovanpå, pressa citronen ovanpå kycklingen, toppa med smör, rosmarin och timjan.
  • Sätt Crock-Pot på låg temperatur 6 timmar.
  • När tiden är slut, kontrollera temperaturen vid lårets tjockaste del, den ska vara minst 70°C.

Diskussion om Berusad Kyckling i Crock-Pot

En tanke om “Berusad Kyckling i Crock-Pot

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Ranch-kyckling i Crock-Pot Express

schedule30 + 15 min

4 / 5. 31

Ångkokt kycklingbröst i Expressen

schedule10m

4.2 / 5. 27

Kycklingtacos

schedule5-6 timmar på låg

3.8 / 5. 27

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept