Ingredienser
- 4 dl basmatiris
- 800-900 g Kyckling, jag har använt kycklingklubbor
- 1 dl olja
- 1 gul lök
- 1 dl ärtor
- 1 dl morötter, tärnade
- 2 msk biryanikrydda, finns i välsorterade mataffärer samt orientaliska matbutiker
- 1 msk curry
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk malen kanel
- 2 lagerblad
- Salt och peppar
- 5 dl vatten
Maila inköpslista
Gör så här
- Tvätta riset och Sila av
- Skölj kycklingen och torka med hushållspapper
- Krydda kycklingen med hälften av kryddorna
- Ringla olja i Crockpoten och stek kycklingen tills den får stekyta
- Ta ut från formen och ställ åt sidan
- Finhacka löken i tärningar och stek tills den får fin färg
- Tillsätt ärtor morötter, lagerblad och resten av kryddorna
- Lägg kycklingen över riset och över vattnet
- Sätt på locket och låt koka i 3 timmar
- Servera gärna med tzatziki och en god sallad
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot