Buffalokyckling
Buffalokyckling
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 7h 30m tillagningstid

Buffalokyckling

Kryddigt och gott. Går perfekt att ha i tortillabröd eller till en fräsch sallad.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 4 dl kyckllingbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten gul lök, i klyftor
  • 2 selleristjälkar
  • 2 hela morötter
  • salt och peppar
  • 1,5-2 dl Buffalosås (se recept nedan)
  • 2 msk smör
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg i kyckling, vitlök, selleri, morötter, lök och buljong i grytan.
  • 2. Koka på hög värme i 4 timmar. Ta sedan bort grönsakerna, dela kycklingen med två gafflar.
  • 3. Ta sedan bort grönsakerna, dela kycklingen med två gafflar.
  • 4. Häll på Buffalosåsen och smöret på kycklingen och koka i 30 min till.
Information

Kyckling med Buffalosås (härstammar från staden Buffalo i USA).
Buffalosåsen går att köpa färdig, eller också gör du den själv.

Buffalosås
5 dl tomatjuice
1 tsk tabasco
4 1/2 msk honung
2 tsk maizena majsstärkelse