Chiligryta med lime och koriander
Chiligryta med lime och koriander
  • 4-6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Chiligryta med lime och koriander

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Jag tror att det du kommer att älska mest med detta recept är smaken av lime och koriander. Limesmaken är subtil, men den lägger till något speciellt till receptet som gör att det smälter i munnen. Yum.

Recept och foto: New Leaf Wellness

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g köttfärs med 85% kötthalt
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk körsbärstomater
  • 2 burkar svarta bönor, sköljda
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 lime, juice och skal
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och peppar efter smak
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • En klick crème fraîche
  • Färsk koriander
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg i alla ingredienser (utom koriander) i Crock-Poten och rör om. Koka i 8 timmar på låg.
  • 2. När det är klart, rör om så att köttfärsen delar sig ordentligt. Servera med en klick crème fraîche och toppa med färsk koriander.

Kommentarer

Luisa Angarita
Luisa Angarita

Hej! Undrar om de är lättvarm eller hög som används under 8 timmar?

2020-02-16
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej!
Det ska vara på låg värme. Har lagt till det i receptet nu.

2020-02-17
Eva Spetz
Eva Spetz

Finns inga uppgifter om salt och peppar.

2020-02-25
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Har lagt till det nu.:)

2020-02-25