Chiligryta med pumpa
Chiligryta med pumpa
  • 7 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Chiligryta med pumpa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Här är ännu ett recept där du kan använda dig av Halloween-pumpan? Den här chiligrytan med pumpa är verkligen god. Vi älskar denna chili under höstmånaderna, perfekt efter en lång arbetsdag eller för en lat söndag. De flesta chiligrytor är fantastiska att göra i Crock-Poten eftersom tiden gör att den får mycket smak.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500g malt nötkött
  • 2,5 dl pumpapuré (koka pumpatärningar och mixa den till en slät puré)
  • 1 burk tomatsås
  • 2 burkar vita bönor
  • 5 dl vatten
  • 2 msk Chili pulver
  • 2 tsk pumpakrydda (malen kanel, ingefära, muskot och kryddnejlika).
  • 1 gul lök, tärnad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 orange paprika, tärnad
  • salt
  • 2 vitlöksklyftor, hackad
  • 1 habanero-peppar, hackad (använd endast om du gillar stark mat)
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • baguette
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Börja med att bryna köttfärsen. Gör detta i en stor stekpanna på mediumhög värme. Häll bort allt fett och lägg köttfärsen i Crock-Poten.
  • 2. Tillsätt pumpapuré, tomatsås, bönor, vatten, chilipulver, pumpakrydda, salt, gul lök, paprika och vitlök. Tillsätt en hackad habaneropeppar om du vill ha en kryddig chili. Rör om.
  • 3. Lägg på locket och koka på HÖG i 4 timmar eller LÅG i 8 timmar.
  • 4. Rör om och servera när tillagningstiden är slut. Toppa med dina favorittoppings och njut!