
Desserternas dessert hittar vi i den klassiska chokladfondanten. I Crock-Pot får den dessutom en perfekt krämig konsistens.
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 100 g smält smör, plus lite extra till grytan
- 225 g extra fint mjöl
- 150 g strösocker
- 75 g kakao, siktad
- 5 g bakpulver
- 1 apelsin, skal och saft
- Salt
- 3 medelstora ägg
- 1,5 dl mjölk
- 100 g hackad choklad med apelsinsmak.
- Till såsen:
- 300 g ljust farinsocker
- 40 g kakao
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Smörj kokkärlet med lite smör.
- Blanda mjöl, strösocker, kakao, bakpulver, rivet apelsinskal och en nypa salt i en skål.
- Vispa ihop apelsinjuice, ägg, smält smör och mjölk i en separat skål. Häll sedan i de torra ingredienserna och blanda till en slät smet. Rör i chokladbitarna och häll sedan smeten i grytan.
- Blanda 4 dl kokande vatten med farinsocker och kakao till såsen. Häll försiktigt såsen över smeten i kokkärlet. Lägg lite folie över så att inte vatten från kondensen förstör ytan.
- Sätt på locket och tillaga på SLOW COOK på hög i 3 timmar tills den är fast och har rest sig. (Kontrollera att ångventilen är öppen om du lagar i en Crock-Pot Express).
- Servera varm med grädde eller vaniljglass.
Diskussion om Chokladfondant i Express
En tanke om “Chokladfondant i Express”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens

Äpplecrisp
schedule15m

Hemgjord glögg
schedule3 timmar på låg

Äppelmos i Crockpot
schedule4h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Kan man använda sig av en springform istället? Hur ändras receptet då? Ska man ånga istället?