Chokladfudge
Chokladfudge
  • 10-20 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 2h tillagningstid

Chokladfudge

Jätteenkelt att göra, och blir fantastiskt gott! Krydda med kanel så passar den bra på julbordet.

Foto: A year of slowcooking

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 7 dl finhackad mörk choklad
  • 1 burk (4 dl) söt kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljextract
  • 1 msk saltat smör
  • bakplåtspapper
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Spraya innergrytan med matlagningsspray
  • 2. Häll alla ingredienser i pottan. Lägg på locket och koka på Hög i ca 1 timme, eller på Låg i ca 2 timmar.
  • 3. Rör om en gång i halvtimmen. Var försiktig så att inte vatten droppar ner från locket.
  • 4. När den kokat klart, sprid ut den på ett bakplåtspapper i en form. Låt den stå kallt i minst 4 timmar.
  • 5. Skär den i bitar och slå in dem i papper om du vill.
Information

Om du vill variera den, tillsätt hackade nötter eller mintdroppar för en pepparmintversion.