
Denna citron- och vitlökskycklingrätt är snabb och lättlagad med expressfunktionen och perfekt för stressiga vardagskvällar. Kycklingen blir mör och saftig i en välsmakande citron & vitlökssås.
Receptet kommer från therecipecritic.com
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 6-8 benfria kycklinglår
- 2 msk olivolja
- 3 msk smör
- 0,8 dl kycklingbuljong
- 1/2 liten hackad lök
- 4 hackade eller skivade vitlöksklyftor
- Saften och rivet skal från en citron
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1,5 msk italiensk salladskrydda
- Salt och peppar efter smak
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Krydda kycklingen med salt, peppar och vitlökspulver
- Starta Crock-Pot Expressen på Brown/Saute.
- När grytan är varm, häll i oljan.
- Bryn den kryddade kycklingen 2-3 minuter på varje sida i den upphettade oljan. När de fått fin färg, ta upp dem och lägg åt sidan.
- Smält smöret och bryn lök och vitlök. Tillsätt citronsaft. Koka i 1 minut och lägg sedan till italienska kryddor, citronskal och kycklingbuljong.
- Placera kycklingen i expresskokaren, sätt på locket och stäng ventilen.
- Välj Manual, högt tryck i 7 minuter. Tryck start.
- Släpp trycket naturligt i 2-3 minuter, släpp kvarvarande tryck och öppna locket.
- Om du vill göra såsen tjockare, blanda 1 tsk Maizena med 2 tsk vatten och rör ner i grytan. Starta Brown/Saute och låt koka upp till såsen tjocknar.
Diskussion om Citron & vitlökskyckling
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kyckling med sötpotatis
schedule6 timmar på hög

Kycklinggryta “Allt i 1” à la Matgeek
schedule20m

Pulled chicken med ost
schedule4-6 tim på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept