Citron & vitlökskyckling
Citron & vitlökskyckling
  • 2 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 15m tillagningstid

Citron & vitlökskyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna citron- och vitlökskycklingrätt är snabb och lättlagad med expressfunktionen och perfekt för stressiga vardagskvällar. Kycklingen blir mör och saftig i en välsmakande citron & vitlökssås.

 

Receptet kommer från therecipecritic.com

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 6-8 benfria kycklinglår
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk smör
  • 0,8 dl kycklingbuljong
  • 1/2 liten hackad lök
  • 4 hackade eller skivade vitlöksklyftor
  • Saften och rivet skal från en citron
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1,5 msk italiensk salladskrydda
  • Salt och peppar efter smak
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Hackad persilja och citronskivor
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Krydda kycklingen med salt, peppar och vitlökspulver
  • 2. Starta Crock-Pot Expressen på Brown/Saute.
  • 3. När grytan är varm, häll i oljan.
  • 4. Bryn den kryddade kycklingen 2-3 minuter på varje sida i den upphettade oljan. När de fått fin färg, ta upp dem och lägg åt sidan.
  • 5. Smält smöret och bryn lök och vitlök. Tillsätt citronsaft. Koka i 1 minut och lägg sedan till italienska kryddor, citronskal och kycklingbuljong.
  • 6. Placera kycklingen i expresskokaren, sätt på locket och stäng ventilen.
  • 7. Välj Manual, högt tryck i 7 minuter. Tryck start.
  • 8. Släpp trycket naturligt i 2-3 minuter, släpp kvarvarande tryck och öppna locket.
  • 9. Om du vill göra såsen tjockare, blanda 1 tsk Maizena med 2 tsk vatten och rör ner i grytan. Starta Brown/Saute och låt koka upp till såsen tjocknar.