Om du gillar Coq au Vin så är detta något för dig. En rolig och nytänkande tvist på en gammal klassiker.
Inga kommentarer »
Ingredienser
- 500-750 gram kycklingfärs
- 1,5 dl riven parmesanost
- 1 msk hackad färsk salvia
- 2 tsk hackad färsk timjan
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- chiliflakes
- kosher salt och peppar
- 1 ¾ dl torrt rött vin, som t.ex. Cabernet Sauvignon
- 1 ¾ dl kycklingbuljong kokade i vatten
- 4 morötter, hackade
- 1 ¾ dl skivad cremini-svamp
- 2 skivor tjockt skuret bacon, halverat
- 1 lök, i fjärdedelar
- 1 huvud vitlök, toppen avklippt
- 2 lagerblad
- 4 kvistar timjan
- 6 matskedar saltat smör
- 1 dl färsk persilja, hackad
- Potatismos (egengjord)
Maila inköpslista
Gör så här
- Hacka morötter, lök, svamp, vitlök, salvia och timjan.
- Hacka upp bacon i små bitar.
- Blanda ihop 500-750 gram kycklingfärs med riven parmesanost, hackad färsk salvia, hackad färsk timjan, lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar i en skål.
- Rulla till ca 16-18 köttbullar.
- Lägg i Crock-Pot tillsammans med bacon och sätt på Saute (om din Crocck-Pot har inte saute funktion man kan göra det i en stekpanna istället) och låt det få en fin ljusbrun färg
- Stäng av saute funktionen och lägg i alla grönsaker ovanpå köttbullarna.
- Häll i kycklingfonden och rödvin.
- Placera vitlöken, lagerblad och färsk timjan på toppen.
- Sätt Crock-Pot på “Slow Cook, Low” i 4 timmar.
- Ta ut vitlöken, lagerblad och timjan och lägg dem åt sidan.
- Servera med potatismos (man kan även blanda i vitlöken i potatismoset.)
- Toppa med färsk hackad persilja.
Diskussion om Coq au vin köttbullar
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept