
En indisk rätt som nästan blivit en svensk klassiker. Kyckling med curry, äpple och tomat går att göra hur stark eller mild som man vill. Välj på olika sorters curry.
6 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1,5 kg kycklingkött i bitar
- 1 dl mjöl
- 2 tsk salt
- 2 tsk currypulver
- grovmalen svartpeppar
- 2,5 dl hackad lök
- 1 skivad paprika
- 1,5 dl hackat äpple
- 1 stor vitlöksklyfta, pressad
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl grädde + redning
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blanda mjöl, salt, curry och peppar i en bunke. Vänd i kycklingbitarna så att de får mjöl runt om.
- Lägg dem sedan i grytan, lägg också i lök, äpple, paprika och vitlök. Häll krossade tomater över.
- Koka på låg i 6 timmar.
- Ta ur kycklingen och koka upp såsen som är kvar på hög värme med grädde och redning.
- Häll såsen över kycklingen innan du serverar.
Diskussion om Currykyckling
6 tankar om “Currykyckling”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Gott!
Hei!
Redning står det sammen med grädde? Hvilken Redning?
Hilsen Linda
Hej!
Redning är maizena blandat med lite vatten som får koka ihop.
Takk for svar
Är det någon som provat det här receptet fast med tryckkokning och isåfall hur lång tid?
Ta läget soup som är 15 min. Det borde räcka om inte kycklingbitarna är för stora.