Dijonkyckling
Dijonkyckling
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Dijonkyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En hel måltid i Crock-Poten med både kyckling och potatis. God mustig gryta, som också är kalorisnål.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk citronskal (bara det gula)
  • Saften av 1 citron
  • 1 mediumstor lök, skivad
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 kg potatis, tunnt skivad
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 msk Dijonsenap
  • 2 msk honung
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Gräslök, till garnering
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg kycklingfilén i grytan, krydda med salt, peppar och lite oregano.
  • 2. Varva potatis och lökskivor över.
  • 3. Blanda senap, buljong, citronsaft, honung, skal och resten av oreganon i en skål. Häll över.
  • 4. Koka på låg i 6-8 tim.
  • 5. Klipp och strö färsk gräslök över innan du serverar.

Kommentar

Anna Widler
Anna Widler

Alldeles för mycket citronsmak. Och potatisen blir geggig om man skivar den tunnt. Nog bättre med lite tjockare skivor.

2022-01-18