Dijonkyckling
Dijonkyckling
  • 4
  • 15m
  • 6h

Dijonkyckling

En hel måltid i Crock-Poten med både kyckling och potatis. God mustig gryta, som också är kalorisnål.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk citronskal (bara det gula)
  • Saften av 1 citron
  • 1 mediumstor lök, skivad
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 kg potatis, tunnt skivad
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 msk Dijonsenap
  • 2 msk honung
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Gräslök, till garnering
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg kycklingfilén i grytan, krydda med salt, peppar och lite oregano.
  • 2. Varva potatis och lökskivor över.
  • 3. Blanda senap, buljong, citronsaft, honung, skal och resten av oreganon i en skål. Häll över.
  • 4. Koka på låg i 6-8 tim.
  • 5. Klipp och strö färsk gräslök över innan du serverar.
Näringsinformation