
En underbart god chili serverad direkt från din Crock-Pot gryta.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 700 g blandfärs eller nötfärs
- 1 tsk spiskummin
- 1 stor lök, finhackad
- ½ tsk starkt chilipulver
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- salt och nymalen peppar
- 1 buljongtärning
- 400 g tomatsoppa på burk
- 2 msk paprikapulver
- 4 msk hackad färsk persilja
- 410 g burkbönor, avrunna
- Maizena redning – valfritt
- Ca 1 dl kokande vatten
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Bryn köttfärsen i en stekpanna, eller använd din sauté slow cooker, och häll den i grytan. Sätt ner grytan i basenheten och sätt vredet på inställningen låg.
- Tillsätt lök, vitlök, tomatsoppan, paprika, bönor, buljongtärning, chilipulver och spiskummin och smaka av, rör om väl.
- Tillsätt tillräckligt med kokande vatten för att täcka hälften av blandningen.
- Lägg på locket och låt koka i 4-5 timmar på låg, eller 2-3 timmar på hög.
- Om chilin känns för tunn när den är färdig rör du i maizena redning och värm på i några minuter till såsen blivit tjock.
- Rör i persilja och servera direkt från grytan med gräddfil och tortillasbröd.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot