En underbart god chili serverad direkt från din Crock-Pot gryta.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 700 g blandfärs eller nötfärs
- 1 tsk spiskummin
- 1 stor lök, finhackad
- ½ tsk starkt chilipulver
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- salt och nymalen peppar
- 1 buljongtärning
- 400 g tomatsoppa på burk
- 2 msk paprikapulver
- 4 msk hackad färsk persilja
- 410 g burkbönor, avrunna
- Maizena redning – valfritt
- Ca 1 dl kokande vatten
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Bryn köttfärsen i en stekpanna, eller använd din sauté slow cooker, och häll den i grytan. Sätt ner grytan i basenheten och sätt vredet på inställningen låg.
- Tillsätt lök, vitlök, tomatsoppan, paprika, bönor, buljongtärning, chilipulver och spiskummin och smaka av, rör om väl.
- Tillsätt tillräckligt med kokande vatten för att täcka hälften av blandningen.
- Lägg på locket och låt koka i 4-5 timmar på låg, eller 2-3 timmar på hög.
- Om chilin känns för tunn när den är färdig rör du i maizena redning och värm på i några minuter till såsen blivit tjock.
- Rör i persilja och servera direkt från grytan med gräddfil och tortillasbröd.
Diskussion om En enkel chili
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Köttfärsoppa
schedule15m
Mongolisk biff
schedule4h
Ramen – Thai röd curry
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!