En enkel chili
En enkel chili
  • 6 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

En enkel chili

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En underbart god chili serverad direkt från din Crock-Pot gryta.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 700 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 stor lök, finhackad
  • ½ tsk starkt chilipulver
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • salt och nymalen peppar
  • 1 buljongtärning
  • 400 g tomatsoppa på burk
  • 2 msk paprikapulver
  • 4 msk hackad färsk persilja
  • 410 g burkbönor, avrunna
  • Maizena redning – valfritt
  • Ca 1 dl kokande vatten
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Gräddfil och tortillas bröd till serveringen
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn köttfärsen i en stekpanna, eller använd din sauté slow cooker, och häll den i grytan. Sätt ner grytan i basenheten och sätt vredet på inställningen låg.
  • 2. Tillsätt lök, vitlök, tomatsoppan, paprika, bönor, buljongtärning, chilipulver och spiskummin och smaka av, rör om väl.
  • 3. Tillsätt tillräckligt med kokande vatten för att täcka hälften av blandningen.
  • 4. Lägg på locket och låt koka i 4-5 timmar på låg, eller 2-3 timmar på hög.
  • 5. Om chilin känns för tunn när den är färdig rör du i maizena redning och värm på i några minuter till såsen blivit tjock.
  • 6. Rör i persilja och servera direkt från grytan med gräddfil och tortillasbröd.