Får i kål – Express
Får i kål – Express
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 40m tillagningstid

Får i kål – Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Norges nationalrätt är inte bara god, det går väldigt snabbt att tillaga den i Crock-Pot Express.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg bog eller bringa av får eller lamm
  • 1 litet vitkålshuvud
  • 1 gul lök, skivad
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • potatis
  • färsk persilja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ta bort locket från din Crock-Pot Express och välj BROWN/SAUTÈ. Låt grytan värmas upp.
  • 2. Skär vitkål, lök och kött i bitar.
  • 3. Lägg i olja, lök och vitkål och bryn lätt. Lägg sedan i köttet och blanda med kålen.
  • 4. Strö salt, krossade vitpepparkorn, lagerblad och smulad buljongtärning över.
  • 5. Häll på vattnet.
  • 6. Sätt på locket, stäng det och sätt på MEAT/STEW i 40 minuter.
  • 7. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuella kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • 8. Servera med kokt potatis och strö färsk persilja över.