Får i kål
Får i kål
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Får i kål

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En härligt mustig lamm-(får) gryta som mår riktigt bra av att koka länge. En norsk nationalrätt

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg bog eller bringa av får eller lamm
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 litet vitkålshuvud
  • 3 lagerblad
  • salt
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • potatis
  • persilja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär kött och vitkål i tärningar.
  • 2. Varva kött och kål i grytan. Strö salt, lagerblad och krossade vitpepparkorn, samt den smulade buljongtärningen över.
  • 3. Häll på vattnet.
  • 4. Koka på 7-9 timmar på låg.
  • 5. Strö gärna klippt persilja över. Servera med kokt potatis till.