En härligt mustig lamm-(får) gryta som mår riktigt bra av att koka länge, så den kan med fördel tillagas i en Crockpot. En norsk nationalrätt.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg bog eller bringa av får eller lamm
- 10 vitpepparkorn
- 1 litet vitkålshuvud
- 3 lagerblad
- salt
- 4 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skär kött och vitkål i tärningar.
- Varva kött och kål i grytan. Strö salt, lagerblad och krossade vitpepparkorn, samt den smulade buljongtärningen över.
- Häll på vattnet.
- Koka på 7-9 timmar på låg.
- Strö gärna klippt persilja över. Servera med kokt potatis till.
Diskussion om Får i kål
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Långkokt bog med rökig smak
schedule7-9 tim på låg
Revben med julsmak
scheduleTid: 6 timmar på låg
Köttgryta med honung och balsamico
schedule8h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept