En härligt mustig lamm-(får) gryta som mår riktigt bra av att koka länge, så den kan med fördel tillagas i en Crockpot. En norsk nationalrätt.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg bog eller bringa av får eller lamm
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 litet vitkålshuvud
  • 3 lagerblad
  • salt
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär kött och vitkål i tärningar.
  • Varva kött och kål i grytan. Strö salt, lagerblad och krossade vitpepparkorn, samt den smulade buljongtärningen över.
  • Häll på vattnet.
  • Koka på 7-9 timmar på låg.
  • Strö gärna klippt persilja över. Servera med kokt potatis till.

Diskussion om Får i kål

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Hel fläskkarré med honung och örter

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 419

Grillad lammbog med örter

schedule6-7 timmar på low

3.2 / 5. 17

Revben med julsmak

scheduleTid: 6 timmar på låg

4 / 5. 94

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot