Glögg “Mulled Wine”
Glögg “Mulled Wine”
  • 10
  • 10m
  • 2h

Glögg “Mulled Wine”

Detta smakfulla recept på Mulled Vine i Crock-Pot är perfekt att servera på din nästa julfest. Använd gärna ett gott fylligt rödvin så blir drinken riktigt god.

Recept från England

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 flaskor gott rött vin
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl honung
  • 2 dl vatten
  • 1 hel apelsin
  • 1 kanelstång
  • 1/4 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk muscotnöt
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda vin, sirap, honung, vatten och kryddor i grytan.
  • 2. Skala av det yttersta av apelsinskalet med en potatisskalare och lägg i grytan.
  • 3. Skiva resten av apelsinen tunnt, ta bort kärnor och spara till servering
  • 4. Sätt på locket och koka 2-3 timmar på låg. Rör om en gång under tillagningen.
  • 5. Ta bort apelsinskal och kanelstång före servering.
  • 6. Vid servering, placera en apelsinskiva i botten av varje mugg och skopa varmt vin över.