Glöggryta
Glöggryta
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Glöggryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Alltså gör den bara! Glögg, kanel, apelsin… jag vet ju redan nu att du kommer älska den!

Recept av Linda Lagerstrand

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg högrev
  • 10 champinjoner
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 dl glögg
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 kanelstång
  • 1 vitlöksklyfta
  • Saften av 1 apelsin
  • salt & peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Hacka morötter, lök och champinjoner i bitar. Lägg morötterna i pottan tillsammans med övriga ingredienser (förutom champinjoner och kött)
  • 2. Skär köttet i lagom stora bitar och salta och peppra.
  • 3. Jag fräste champinjonerna för jag tycker det blir godare då.
  • 4. Bryn löken och köttet i en stekpanna och lägg i allt i pottan.
  • 5. Sätt på låg i 7-8 timmar.
Information

Två sätt att uppgradera kan vara att ha i rivet apelsinskal och kakao i.. det blir till att testa nästa gång.