Alltså gör den bara! Glögg, kanel, apelsin… jag vet ju redan nu att du kommer älska den!

Recept av Linda Lagerstrand

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 10 champinjoner
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 dl glögg
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 kanelstång
  • 1 vitlöksklyfta
  • Saften av 1 apelsin
  • salt & peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Hacka morötter, lök och champinjoner i bitar. Lägg morötterna i pottan tillsammans med övriga ingredienser (förutom champinjoner och kött)
  • Skär köttet i lagom stora bitar och salta och peppra.
  • Jag fräste champinjonerna för jag tycker det blir godare då.
  • Bryn löken och köttet i en stekpanna och lägg i allt i pottan.
  • Sätt på låg i 7-8 timmar.

Diskussion om Glöggryta

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Tex-Mexgryta

schedule7h

4 / 5. 52

Juliga revbensspjäll

schedule5-6 timmar på låg

4 / 5. 18

Soppa med bakad potatis

schedule30m

4.2 / 5. 6

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot