Glöggryta
Glöggryta
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Glöggryta

Alltså gör den bara! Glögg, kanel, apelsin… jag vet ju redan nu att du kommer älska den!

Recept av Linda Lagerstrand

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg högrev
  • 10 champinjoner
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 dl glögg
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 kanelstång
  • 1 vitlöksklyfta
  • Saften av 1 apelsin
  • salt & peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Hacka morötter, lök och champinjoner i bitar. Lägg morötterna i pottan tillsammans med övriga ingredienser (förutom champinjoner och kött)
  • 2. Skär köttet i lagom stora bitar och salta och peppra.
  • 3. Jag fräste champinjonerna för jag tycker det blir godare då.
  • 4. Bryn löken och köttet i en stekpanna och lägg i allt i pottan.
  • 5. Sätt på låg i 7-8 timmar.
Information

Två sätt att uppgradera kan vara att ha i rivet apelsinskal och kakao i.. det blir till att testa nästa gång.