Det här är ett gammalt recept som min morfars-mor gjorde, men jag har anpassat den till Crock-Pot.
Min mamma har lagat det här recept sedan jag var liten och nu lagar jag själv detta till min familj. Det har säkert ändrats lite grann med varje generation men det är verkligen en favorit hos oss.
Att göra kycklingsoppa på egen fond är gott, fräscht och värmande för själen.
Ingredienser
- 1 hel kyckling (1-2 kg)
- 1 gul lök
- 1 sellerisjälk
- 1 purjolök
- 3-4 morötter
- 15 dl vatten
- 3 dl Pasta eller Potatis (om man vill)
Tillbehör
- 1 baguette
- Parmesanost
- Persilja
Maila inköpslista
Gör så här
- Tvätta och torka kycklingen innan du lägger in den i grytan med vattnet.
- Lägg i selleristjälken , purjolök och lök
- Hacka morötter och selleri medium stora bitar och lägg dem i grytan
- Stäng locket och sätt Crock-Pot på “Slowcook, LOW” 7-8 timmar
- När den är klar ta bort lök, purjolök och selleristjälken
- Ta ut kycklingen (det gör ingenting om det går sönder) och lägg den på en tallrik så den kan svalna
- Sila fonden en eller två gånger och häll tillbaka den i grytan. Nu är det ett bra tillfälle att smaka fonden och bestämma om man behöver tillsätta mer salt och peppar eller en kycklingbuljong (vissa kycklingar ger mer smak än andra)
- Medan kycklingen svalnar, koka upp pastan eller/och potatis. Strimla kycklingen köttet i små bitar, man kan använda allt förutom ben och skinn. Lägg strimlade kycklingbitar i grytan och avlägsna resten av kycklingen.
- Servera med färsk hackad persilja och färsk riven parmesanost och en baguette
Diskussion om Granny´s Kycklingsoppa
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Kycklinggryta med grön chili
schedule8h
Jambalaya
schedule7-8 timmar på låg
Honey Garlic Chilli Chicken
scheduleFörberedelsetid: 15 minuter, Tillagningstid: Manuell Låg - 6-7 timmar eller Manuell hög - 5-6 timmar
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept