En allt-i-ett grekisk gryta med fetaost och oliver av Linda Lagerstrand. Det enda man behöver göra är att slänga i alla ingredienser och sedan sätta igång sin slowcooker. När du låtit din Crockpot stått på i så många timmar som den ska gå, är det bara att sätta sig och äta. Grytan är otroligt god och du kan välja att låta den gå på LÅG i 8-10 timmar eller HÖG i 5-7 timmar. Servera tillsammans med blandade grekiska oliver, fetaost och ett gott bröd!

Originalreceptet hittar du här

Inga kommentarer »
Ingredienser

Grytan

  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 6 potatisar, skalade och skurna i mindre bitar
  • 1 zucchini, skuren i mindre bitar
  • 1 grön paprika, skuren i mindre bitar
  • 1 röd paprika, skuren i mindre bitar
  • 2 burkar (á 400g) krossade tomater
  • 3 dl rött matlagningsvin
  • 2 tsk pressad citron
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk lökpulver
  • 1,5 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Till servering

  • Blandade grekiska oliver
  • 200 g fetaost
  • Ett gott bröd
Maila inköpslista
Gör så här

  • Bryn köttbitarna runt om i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
  • Lägg ner köttet i slowcookern och lägg i resten av ingredienserna och rör om.
  • Kör på LÅG i 8-10 timmar eller HÖG i 5-7 timmar.
  • Servera med smulad fetaost, oliver och ett gott bröd.

Diskussion om Grekisk gryta med fetaost och oliver

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Koreansk kyckling

schedule7-8 timmar

3.6 / 5. 7

Biff Stroganoff

schedule6-8 timmar på låg

4 / 5. 230

Cape Malay Lammlägg

schedule6-7 timmar på låg

4 / 5. 3

Mer recept med Nötkött
som huvudingrediens

Fyllda paprikor med färs och ris

schedule3h 30m

4 / 5. 26

Gryta med vita bönor och mört kött

schedule45 min

3.8 / 5. 17

Grekisk gryta med fetaost och oliver

schedule8-10 timmar

3.8 / 5. 43

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept