En allt-i-ett grekisk gryta med fetaost och oliver av Linda Lagerstrand. Det enda man behöver göra är att slänga i alla ingredienser och sedan sätta igång sin slowcooker. När du låtit din Crockpot stått på i så många timmar som den ska gå, är det bara att sätta sig och äta. Grytan är otroligt god och du kan välja att låta den gå på LÅG i 8-10 timmar eller HÖG i 5-7 timmar. Servera tillsammans med blandade grekiska oliver, fetaost och ett gott bröd!
Originalreceptet hittar du här
Inga kommentarer »
Ingredienser
Grytan
- 1 kg grytbitar av nöt
- 6 potatisar, skalade och skurna i mindre bitar
- 1 zucchini, skuren i mindre bitar
- 1 grön paprika, skuren i mindre bitar
- 1 röd paprika, skuren i mindre bitar
- 2 burkar (á 400g) krossade tomater
- 3 dl rött matlagningsvin
- 2 tsk pressad citron
- 4 msk tomatpuré
- 2 köttbuljongtärningar
- 1 dl vatten
- 2 tsk paprikapulver
- 1 msk oregano
- 1 tsk lökpulver
- 1,5 tsk vitlökspulver
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Till servering
- Blandade grekiska oliver
- 200 g fetaost
- Ett gott bröd
Maila inköpslista
Gör så här
- Bryn köttbitarna runt om i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
- Lägg ner köttet i slowcookern och lägg i resten av ingredienserna och rör om.
- Kör på LÅG i 8-10 timmar eller HÖG i 5-7 timmar.
- Servera med smulad fetaost, oliver och ett gott bröd.
Diskussion om Grekisk gryta med fetaost och oliver
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Högrev i vin och örter
schedule7-8 timmar på låg
Thailändska köttbullar
schedule5h
Mer recept med Nötkött
som huvudingrediens
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!