Detta är ett av mina mest lagade recept!
Det är ett litet omarbetat recept från Butler som vi lagat i vår familj sen jag var liten. Jag har anpassat det till slowcookern och den blir ännu godare i pottan för smakerna hinner utvecklas ordentligt. Massa vitlök i köttbullarna är nyckeln! Denna rätt har lagats så många gånger i min familj att det är en klassiker. Den är dessutom billig samtidigt som den känns lyxig så win-win på alla fronter.
Enkelt och helt underbart!!
Inga kommentarer »
Ingredienser
Köttbullarna
- 800 g nötfärs eller lammfärs
- 2 dl ströbröd
- 2, 5 dl mjölk
- 1 ägg
- 4 pressade vitlöksklyftor
- 0, 5 finriven gul lök
- 2 tsk salt
- 2 tsk timjan
- Svartpeppar
Tomatsås
- 2 burkar krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 msk tomatpure
- 1 tsk timjan
- 0, 5 tsk salt
Tillbehör
- Ris
- Sallad
Maila inköpslista
Gör så här
Tomatsåsen
- Börja med att hälla ner tomater i din crockpot och sen resten av ingredienserna till såsen.
- Smula gärna ner buljongtärningen då jag har märkt ibland att vissa märken inte löser sig så bra. Rör om.
Köttbullarna
- Häll ner ströbröd och mjölk i en skål och låt dra någon minut.
- Blanda sedan i ägg, kryddor, pressade vitlöksklyftor och lök och rör om väl
- Blanda ner köttfärsen och se till att allt blandar sig bra.
- Rulla till stora köttbullar (typ pingisbollar) och lägg ner dem en i taget i tomatsåsen.
- Sista lagret kan hamna lite ovanför men det brukar blir bra ändå. Jag brukar flytta runt köttbullarna lite medan jag kokar riset.
Diskussion om Grekiska köttbullar
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Jambalaya
schedule7-8 timmar på låg
Oxbringa i balsamvinäger
schedule45 min + 10 min
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens
Lammchili
schedule8-10 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept