En riktigt god festmåltid som passar alla tillfällen!
Inga kommentarer »
Ingredienser
- 3,5 kg kalkon
- 2 rödlökar
- 4 klyftor vitlök, pressade
- 4 lagom stora potatisar
- 1 dl oliver
- Skalet och saften från 1 citron
- 100 g smör, rumstempererat
- 1 kruka timjan
- 1 msk granatäppelsirap (kan uteslutas)
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- Salt & peppar
- 1 msk olivolja till stekning
Maila inköpslista
Gör så här
- Skölj kalkonen och torka med hushållspapper, gör några hål i kalkonen men en kniv
- Finhacka timjanen och rör samman smör, vitlök, lökpulver, timjan, granatäppelsirap, paprikapulver, citronsaft och citronskal
- Smaka av med salt och peppar
- Smörj sedan in kallkonen med det smaksatta smöret, gärna även innanför skinnet så blir den extra smakrik
- Skala potatis och löken, skär de i tjocka skivor
- Starta Crockpoten på stekning, häll i lite olivolja och stek kalkonen på bröstsidan tills den får fin färg
- Lyft upp kalkonen, lägg lök och potatis i botten och sedan kalkonen med bröstsidan uppåt
- Tillaga den på hög i Crockpot i cirka 2 timmar
- Bränn av kalkonen med brännare för att få krispig yta
Diskussion om Hel kalkon
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Ranch-kyckling i Crock-Pot Express
schedule30 + 15 min
Bbq Kyckling Sliders (pulled chicken)
schedule6-7 timmar på låg
Julig kalkon
schedule5 timmar på hög
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept