En riktigt god festmåltid som passar alla tillfällen!

Inga kommentarer »
Ingredienser

  • 3,5 kg kalkon
  • 2 rödlökar
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 4 lagom stora potatisar
  • 1 dl oliver
  • Skalet och saften från 1 citron
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 kruka timjan
  • 1 msk granatäppelsirap (kan uteslutas)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • Salt & peppar
  • 1 msk olivolja till stekning
Maila inköpslista
Gör så här

  • Skölj kalkonen och torka med hushållspapper, gör några hål i kalkonen men en kniv
  • Finhacka timjanen och rör samman smör, vitlök, lökpulver, timjan, granatäppelsirap, paprikapulver, citronsaft och citronskal
  • Smaka av med salt och peppar
  • Smörj sedan in kallkonen med det smaksatta smöret, gärna även innanför skinnet så blir den extra smakrik
  • Skala potatis och löken, skär de i tjocka skivor
  • Starta Crockpoten på stekning, häll i lite olivolja och stek kalkonen på bröstsidan tills den får fin färg
  • Lyft upp kalkonen, lägg lök och potatis i botten och sedan kalkonen med bröstsidan uppåt
  • Tillaga den på hög i Crockpot i cirka 2 timmar
  • Bränn av kalkonen med brännare för att få krispig yta

Diskussion om Hel kalkon

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kyckling Adobo

schedule6h

4 / 5. 29

Kyckling Cacciatore

schedule6-8 timmar på låg

4 / 5. 27

Grekisk kyckling – citronsoppa (Avgolemono)

schedule3h

4.1 / 5. 60

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot