Hemgjord glögg
Hemgjord glögg
  • 10m
  • 3h

Hemgjord glögg

Jag har testat att göra glögg i min Crock-Pot. Den bör ju inte koka, men på läget Low funkar det jättebra.

Recept: Åsa Älander Foto: Red online

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 flaskor vitt vin
  • 2 dl vodka
  • 3,7 dl sherry
  • 4 st kanelstänger
  • 2 msk kardemummakärnor
  • 1 msk kryddnejlikor
  • 4 bitar pomeransskal
  • 4 stjärnanis
  • 3 dl strösocker
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Häll allt i crockpoten och kör på Low i tre timmar. Se till så att allt socker har smält. Stäng av och låt dra under locket i ett dygn. Sila av kryddorna och häll upp på rengjorda flaskor.
  • 2. Funkar att dricka både kall och varm, men är godast varm med russin och mandlar.