Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
4 st kycklingfilè eller ännu hellre motsvarande mängd lårfilè
1 röd lök
2 vitlökskyftor
olja till stekning
1 tsk sambal oelek
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk curry
1 tsk salt
1 tsk socker
Rivet skal från en citron
2 msk tomatpure
2 dl kokosmjölk
1 krm cayennepeppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja i Crock-Poten och fräs lök och vitlök under lite omrörning, tillsätt sambal, curry, salt och socker och fräs någon minut.
2. Skär ner filerna och bryn några mintuter.
3. Tillsätt citronskal, tomatpurè och kokosmjölk.
4. Kör på Meat/Stew i 20 minuter. Smaka av med cayennepeppar och servera med ris
Kommentar
Godare indisk mat har jag inte ätit på länge. Fantastisk gott och fräsch med ingefära och citron zest!