En lite fruktig och härlig Höstgryta av Erik Videgård. Innehåller både sötma och hetta som gör att man får upp värmen i både skidbacken och på vandringen.

en kommentar »
Ingredienser

  • 250 g äppelcider
  • 60 g smör
  • 15 g honung
  • ½ tsk salt
  • 3 tunna skivor färsk ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • Svartpeppar nymalen
  • 1 kg blandade rotfrukter
  • 500 g fläskkarré eller 500 g hård tofu
Maila inköpslista
Gör så här

  • Koka upp och reducera äppelcidern till 2/3
  • Tillsätt smör, honung, salt, ingefära, chiliflakes och svartpeppar
  • Koka upp och ställ åt sidan
  • Skär valfria rotfrukter i jämnstora kuber c:a 2 cm
  • Skär fläskkarrén eller tofun i lika stora bitar om du använder karré steker du på den hastigt
  • Lägg grönsaker och fläsk eller tofu i din Crock-pot häll över ciderblandningen och lägg i några kvistar färsk timjan
  • Ställ in tiden på sex timmar, låg temperatur
  • Koppla av

Diskussion om Härlig Höstgryta

En tanke om “Härlig Höstgryta

Lämna ett svar

Mer recept med Fläskkött
som huvudingrediens

Köttfärsgryta med vitkål och potatis

schedule30

3.7 / 5. 38

Muckalica – Serbisk köttgryta

schedule40+10 min

3.9 / 5. 59

Lasagne

schedule1,5h

3.5 / 5. 72

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Benbuljong

schedule25-30 h

4 / 5. 2

Pulled pork i svartvinbärssaft

scheduleSlowcooking låg i 5-7 h eller hög i 3-5 h.

3 / 5. 13

Kubansk biff – Ropas Vieja

schedule6 timmar på hög

4 / 5. 5

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Minestronesoppa

schedule6-8 tim på låg

4 / 5. 37

Refried beans

schedule8 timmar på hög

4 / 5. 12

Soppa med cannelinibönor

schedule8-10 timmar

0 / 5. 0

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept