En sötsur asiatisk rätt som är god att äta till ris men kycklingen kan också serveras till en fräsch sallad.

Receptet kommer från Mooshu Jenne: 

Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser

Ingredienser

  • 4 benfria, skinnfria kycklingbröst i kuber
  • 1 dl konc ananasjuice
  • 1,5 dl sojasås
  • 1,5 dl brunt socker
  • 3 msk tomatpasta
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor malda
  • 1 dl vegetabilisk- eller kycklingbuljong
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg kycklingen i tryckkokaren med grönsaks- eller kycklingbuljong.
  • Tillaga på högt tryck i 15 minuter. Släpp trycket snabbt när tiden är klar.
  • Blanda ananasjuice, sojasås, tomatpasta, brunt socker, ingefära och vitlök. Vispa ordentligt.
  • Ställ sedan om till sauté-läge och koka upp. Häll i blandningen och fördela väl över kycklingen. Såsen kommer att tjockna när den kokas.
  • Toppa med peppar och salladslök. Servera med kokt ris till.

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Mexikansk kycklingsoppa

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 30

Dijonkyckling

schedule6 timmar

4 / 5. 64

Citronkyckling med peppar

schedule4-6 tim på låg

4 / 5. 41

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCKPOT-SKOLAN

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crockpot