Huli huli-kyckling
Huli huli-kyckling
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 20m tillagningstid

Huli huli-kyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En sötsur asiatisk rätt som är god att äta till ris men kycklingen kan också serveras till en fräsch sallad.

Receptet kommer från Mooshu Jenne: 

Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 benfria, skinnfria kycklingbröst i kuber
  • 1 dl konc ananasjuice
  • 1,5 dl sojasås
  • 1,5 dl brunt socker
  • 3 msk tomatpasta
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor malda
  • 1 dl vegetabilisk- eller kycklingbuljong
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • vårlök
  • ananas
  • 0,5 tsk peppar
  • ris
  • extra soja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg kycklingen i tryckkokaren med grönsaks- eller kycklingbuljong.
  • 2. Tillaga på högt tryck i 15 minuter. Släpp trycket snabbt när tiden är klar.
  • 3. Blanda ananasjuice, sojasås, tomatpasta, brunt socker, ingefära och vitlök. Vispa ordentligt.
  • 4. Ställ sedan om till sauté-läge och koka upp. Häll i blandningen och fördela väl över kycklingen. Såsen kommer att tjockna när den kokas.
  • 5. Toppa med peppar och salladslök. Servera med kokt ris till.