
Detta recept ger en härlig fruktig twist på en traditionell “dhal”.
Receptet använder färsk mango, men du kan också använda fryst mango om du föredrar det.
Ingredienser
- 2 stora lökar
- 2 msk olja
- 1 msk mald kummin
- 1 msk mald koriander
- 2 msk curry-pulver
- 1 msk senapsfrön
- 1 msk nigellafrön
- 40g ingefära
- 3 stora vitlöksklyftor
- 250g sköljda röda linser
- 250g chana dhal, sköljda och avrunna
- 2 msk kokoskräm
- 400 ml Rubicon stilla mangosaft
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 omogen mango, tärnad
- Salt
- 100g spenatblad
Till servering
- Naan-bröd
- Färsk koriander
- Kokoskräm
Maila inköpslista
Gör så här
- Skala och tärna lökarna, skala och riv ingefäran och finhacka vitlöken.
- Värm en stekpanna, tillsätt oljan och fräs löken i några minuter tills den börjar mjukna.
- Rör i kummin, koriander, senapsfrön, nigellafrön och curry-pulver och fortsätt koka i ytterligare några minuter tills det doftar gott.
- Tillsätt ingefäran och vitlöken och fortsätt koka och röra i ett par minuter till.
- Ta bort från värmen och häll innehållet i slow cookerns lergryta.
- Rör i linserna, chana dhal, kokoskräm, Rubicon, grönsaksbuljongtärning, tärnad mango och 700 ml vatten.
- Täck med locket och koka på hög värme i 3-4 timmar eller på låg värme i 6-7 timmar.
- När koktiden är klar, rör om ordentligt, tillsätt salt efter smak och rör i spenatbladen.
- Servera med lite ringlad kokoskräm, utspädd med lite vatten och en nypa färska korianderblad.
Diskussion om Indisk Kokos- & mangogryta
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept