Indonesisk kyckling
Indonesisk kyckling
  • 4
  • 10m
  • 5h

Indonesisk kyckling

Överraska familjen med en nyttig och ovanlig Indonesiskt kycklinggryta med kokosmjölk och välsmakande kryddor.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 8 kycklingklubbor
  • 1 stor lök, skivad
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 burk (400g) kokosmjölk, light
  • 2 lime, färskpressad juice och rivet skal från 1
  • 1 tsk ingefärskrydda
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 tsk koriander
  • 2 tsk salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk koriander
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg i kycklingklubborna i grytan och täck med skivad lök.
  • 2. Blanda kryddor, lime och vitlök och häll blandningen och kokosmjölken över.
  • 3. Koka 5 tim på låg.
  • 4. Lägg 2 klubbor på varje tallrik och häll på sås och garnera med färsk koriander.
Näringsinformation