Indonesisk kyckling
Indonesisk kyckling
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Indonesisk kyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Överraska familjen med en nyttig och ovanlig Indonesiskt kycklinggryta med kokosmjölk och välsmakande kryddor.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 8 kycklingklubbor
  • 1 stor lök, skivad
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 burk (400g) kokosmjölk
  • 2 lime, färskpressad juice och rivet skal från 1
  • 1 tsk ingefärskrydda
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 tsk koriander
  • 2 tsk salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk koriander
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg i kycklingklubborna i grytan och täck med skivad lök.
  • 2. Blanda kryddor, lime och vitlök och häll blandningen och kokosmjölken över.
  • 3. Koka 5 tim på låg.
  • 4. Lägg 2 klubbor på varje tallrik och häll på sås och garnera med färsk koriander.

Kommentar

Hassan Zubier
Hassan Zubier

Blev helt ok dock mycket vätska.
Tror att man kan lätt minska mängden Cocosnöts mjölk.

2020-01-20