Irländsk köttgryta med Guinness
Irländsk köttgryta med Guinness
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Irländsk köttgryta med Guinness

Vem säger att du bara kan dricka Guinness? Här är en irländsk köttgryta lagad med mörkt öl. Mustigt och gott. Lagas med antingen lamm eller nötkött.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 800 g nötkött eller lamm, skuret i bitar
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 morötter, skivade
  • 4 selleristjälkar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 flaska Guinness, mörkt öl
  • 2 msk konc köttfond
  • 1 lagerblad
  • 2 msk Maizenamjöl
  • Salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn löken i en stekpanna.
  • 2. Lägg kött och grönsaker, lagerblad och löken i grytan.
  • 3. Blanda öl och köttfond och häll över.
  • 4. Koka på låg i 6 timmar.
  • 5. Red med maizena och smaka av med salt och peppar.
Näringsinformation