Denna maträtt för verkligen tankarna till ett soligt Italien. Matig, smakrik och mättande! Köttet blir som allra bäst i en slow cooker.

 

För detta recept behövs en Crock-pot Slowcooker 6,0L DuraCeramic med en innergryta som även går att använda på spisen.
(Annars går det lika bra att komplettera med en vanlig stekpanna.)
Inga kommentarer »
Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 1,5 kg bröstkött, utrullat och skuret i cirka 6 bitar
  • 1 stor lök, fint tärnad
  • 3 medelstora morötter, skalade och fint tärnade
  • 3 selleristjälkar, fint tärnade
  • 100 g Cubetti Di Pancetta
  • 3 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 kvist rosmarin, endast bladen, fint hackade
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 400 ml fylligt rödvin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 x 400 g burk krossade tomater
  • 500 g passata
  • 300 ml köttbuljong
  • 1 tsk socker
  • Salt och peppar

Till servering

  • pappardellepasta
  • basilikablad
  • nymalen svartpeppar
  • riven parmesan
Maila inköpslista
Gör så här

  • Placera den inre aluminiumgrytan från slow cookern på din spis och låt den värmas upp.
  • Tillsätt 1 msk olja och köttbitarna för att bryna dem, vänd dem då och då. Se till att inte överfylla grytan, du kan behöva göra detta i omgångar.
  • När köttet är brynt, lägg det åt sidan på en tallrik.
  • Tillsätt den återstående 1 msk olja i grytan, tillsammans med löken, moroten och sellerin, och låt dessa mjukna utan att bli brynta. Rör om och skrapa botten av grytan med din träslev för att lösgöra eventuella köttbitar.
  • Tillsätt pancettan, vitlöken, rosmarinen, timjan och lagerbladen och rör om ordentligt.
  • Höj värmen och häll i det röda vinet, låt det koka upp och minska med hälften.
  • Placera den inre grytan i Crockpot-basen.
  • Rör i mjölet, därefter tomatpurén och sist de hackade tomaterna, passatan, buljongen och sockret. Rör om ordentligt.
  • Lägg i de brynta köttbitarna i såsen så att de är mestadels täckta. Täck med locket.
  • Koka på ‘Manual’ i 7-8 timmar på ‘Low’ eller 6-7 timmar på ‘High’.
  • När tillagningstiden är slut, ta bort locket och rör försiktigt om i grytan.
  • Justera kryddningen. Använd två gafflar för att försiktigt dra isär köttbitarna tills de är strimlade.
  • Rör försiktigt ihop.
  • Servera med nykokt pasta, toppad med riven eller hyvlad parmesan, rivna basilikablad och lite nymalen svartpeppar.

Diskussion om Italiensk ragu med långkokt högrev

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Biff stroganoff i Express

schedule24m

3.8 / 5. 61

Kyckling Gumbo

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 39

Baskiska lammlägg

schedule8 timmar på låg

0 / 5. 0

Mer recept med Nötkött
som huvudingrediens

Grekisk gryta med fetaost och oliver

schedule8-10 timmar

3.9 / 5. 44

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

scheduleFörberedelsetid: ca 15 min Tillagningstid: Slowcookfunktion Låg 8-9 h Hög 6-7 h Tryckkokfunktion Meat/Stew 50 min

4.1 / 5. 51

Köttfärsgryta med vitkål och potatis

schedule30

3.7 / 5. 48

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept