Jambalaya
Jambalaya
  • 8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Jambalaya

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Lyxa till det med en jambalaya med smak från det kreolska köket. Superenkelt och supergott!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 kycklingbröst, skurna i tärningar
  • 2 chorizos, skivade
  • 1 burk hackade tomater
  • 1 lök, hackad
  • 2 stjälkar bladselleri, hackade
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 tsk chilisås, stark
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk cajunkryddor (Taco mix går bra)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad oregano
  • 8 skalade räkor (eller fler)
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Ris
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg kyckling, korv, tomater, lök, selleri och kycklingfond i grytan.
  • 2. Lägg i kryddor: oregano, cajunkryddor, chilisås, lagerblad och timjan.
  • 3. Koka på låg under 6 1/2 till 7 timmar eller på hög i 3 timmar.
  • 4. Med 5-10 minuter kvar i tid, lägg i tinade räkor och ta bort lagerbladen.
  • 5. När du är klar, servera med kokt ris eller med varmt bröd. Njut!