Julkola
Julkola
  • 10m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Julkola

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Passar perfekt att göra i en Crock-Pot. I det här receptet har vi kryddat med kanel, men det finns många andra sätt att krydda på.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 100 g smör
  • 2 dl grädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 kanelstänger
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 msk malen kanel
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Smält smöret och bryn det.
  • 2. Lägg smöret och resten av ingredienserna i Crock-Poten. Sätt på hög på 4 tim. Rör om då och då.
  • 3. Koka till 123 grader för lagom mjuk kola, varmare om du vill ha lite hårdare.
  • 4. Fiska upp kanelstängerna och häll i en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • 5. När det svalnat skär du i lagom stora bitar och lindar in i smörpapper.
Information

TIPS: smörj kniven med lite naturell olja så är det lättare att skära