Koreanska revben
Koreanska revben
  • 4
  • 20m
  • 8h

Koreanska revben

Revben passar utmärkt att servera vid festliga tillfällen. Med minimal ansträngning får du komplexa och underbara asiatiska smaker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg revben
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1,2 dl soja
  • 2 msk rostad sesamolja
  • 2,5 dl apelsinjuice, färskpressad
  • 2 msk honung eller brunt socker
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk sesamfrön, för garnering
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 purjolök, för garnering
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn revbenen tills de fått stekyta runt om. Lägg dem sedan i grytan.
  • 2. Mixa soja, apelsinjuice, vinäger, ingefära, vitlök, sesamolja och honung. Häll mixen över revbenen och koka på låg i 6-8 tim. Tills köttet lossnar från benen.
  • 3. Skär upp revbenen och ös såsen över. Garnera med sesamfrön och skivad purjolök.