Denna rätt är väldigt lätt att variera genom att ändra kryddorna och grönsakerna. Detta är dock min vanligaste variant OCH det går så snabbt och smidigt.
9 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g köttfärs
- 1 burk körsbärstomater
- 1 dl frusna ärtor
- 1 dl frusna majskorn
- 2 morötter i bitar
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 1 strimlad/hackad lök
- 1 köttbuljongtärning
- 1 dl vatten
- 2 msk Worcestershiresås
- 2 msk BBQ-sås
- Salt och peppar efter smak
- 2 msk stark ketchup
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Stek lök och vitlök så den blir glansig, blanda i köttfärsen och bryn den lätt.
- Blanda alla grönsaker, kryddor och såser i Crockpoten. Rör om.
- Kör på låg i 6h, lägg en handduk under locket sista 1-1,5h om du vill få bort en del av vätska
- Servera med en klick gräddfil och gott bröd
Diskussion om Köttfärsgryta med mycket grönsaker
9 tankar om “Köttfärsgryta med mycket grönsaker”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Italiensk köttgryta
schedule8h
Indisk gryta med fläskkött
schedule6h
Chili med svarta bönor
schedule8 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Blandfärs eller Nötfärs?
Det spelar ingen roll.
Känns som att det saknas några steg. Vad gör jag med färsen och när skall alla andra saker förutom grönsaker i? Nybörjare här så allt är inte självklart 🙂
Jag har lagt till fler instruktioner i receptet nu. Hoppas att det blir mer klart.
1 dl vatten ?
Stämmer det ?
Ja, när man tillagar långsamt på relativt låg temperatur ger grönsakerna i sig så mycket vätska att det räcker med det.
Går denna att göra på tryckkokning? I så fall hur länge?
Hej! Jag har inte provat, men kan tänka mig att 15 min räcker.
Jag bytte Worcestershiresås mot 4 msk barbecuesås vilket blev bra. Vi har ätit till färsk baguette och att ha i tortilla bröd båda blev väldigt gott.