Denna köttgryta är full av smak och så lätt att göra – bara kasta i allt och låt det koka! Fullt med grönsaker och god smakrik balsamicosås.
Originalreceptet hittar du här:
9 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 0,5 kg potatis, stora halverade
- 0,5 kg grytbitar av nötkött
- 1 stjälk selleri finhackad
- 2 stora morötter skalade och hackade
- 1/2 medium lök finhackad
- 0,6 dl köttbuljong
- 0,8 dl balsamico vinäger
- 0,8 dl flytande honung
- 3 msk tomatpuré
- 1 msk worcestershiresås
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk paprikapulver
- salt och peppar, efter smak
- 2 msk maizena (för redning)
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg potatis, nötkött, selleri, morötter och lök i en slowcooker.
- Blanda buljong, vinäger, honung, tomatpuré, Worcestershiresås, vitlök, salt, peppar och majsstärkelse väl i en medium skål. Häll över köttet.
- Lägg på locket och koka på låg i 8 timmar tills potatis och morötter är mjuka. Om så önskas, red såsen med majsstärkelse och vatten.
- Servera med ett gott bröd till.
Diskussion om Köttgryta med honung och balsamico
9 tankar om “Köttgryta med honung och balsamico”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Paprikagryta med nötkött
schedule5h
Sötpotatischili
schedule6-8 tim på låg
Tacopaj i Crockpot Express
schedule25m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!
Hur mycket Worchestershiresås ska det vara? Den finns inte med i ingredientlistan
Hej! Det ska vara 1 msk worcestershiresås. Har lagt till det till ingredienserna nu. Tack!
Gott! Blir ett återkommande
Gott! Blir återkommande till vardags. Persiljan gjorde susen, så hoppa inte över den. Provade även mild, färsk chili till. Finhackad/tunt skivad. Rekommenderas.
Stämmer det att det bara är 0,6 dl spädd köttbuljong? Verkar så lite (jämfört med t ex 0,8 dl vinäger och honung….)
Ja enligt originalreceptet ska det vara så.
Jag fick en Crock-Pot i julklapp och det här blev mitt första recept att testa! Ska bli spännande att äta det till lunch imorgon, men som alltid när man gör saker för första gången så tog det längre tid att förbereda allting, men hade tagit ännu längre tid om man hade behövt laga maten själv vid spisen och det doftar så gott inomhus! 🙂
Jag är känslig mot stark mat, gluten- och laktosintolerant så jag vågade inte sätta i nå chili, men smaken blev lite “sur-söt-besk” smak. Annars var köttet väldigt mört (fransyska från älg), men har ni tips på hur den inte får den sur-söt-beska smaken? 🙂 Kommer att göra den fler gånger 🙂
Det är balsamico som gör den “sur” och honungen som gör den “söt” så det är väl att minska på det och öka på salt kanske? Prova så får du se?