Köttgryta med honung och balsamico
Köttgryta med honung och balsamico
  • 5 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Köttgryta med honung och balsamico

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna köttgryta är full av smak och så lätt att göra – bara kasta i allt och låt det koka! Fullt med grönsaker och god smakrik balsamicosås.

Originalreceptet hittar du här:

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 0,5 kg potatis, stora halverade
  • 0,5 kg grytbitar av nötkött
  • 1 stjälk selleri finhackad
  • 2 stora morötter skalade och hackade
  • 1/2 medium lök finhackad
  • 0,6 dl köttbuljong
  • 0,8 dl balsamico vinäger
  • 0,8 dl flytande honung
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg potatis, nötkött, selleri, morötter och lök i en slowcooker.
  • 2. Blanda buljong, vinäger, honung, tomatpuré, Worcestershiresås, vitlök, salt, peppar och majsstärkelse väl i en medium skål. Häll över köttet.
  • 3. Lägg på locket och koka på låg i 8 timmar tills potatis och morötter är mjuka. Om så önskas, red såsen ytterligare med majsstärkelse / vatten.
  • 4. Servera med ett gott bröd till.
Information

Om du vill ta detta från "vardagsrätt" till "elegant middag", kan du bryna nötbitarna innan du lägger i dem i slowcookern. Detta ger ett lite extra smak och köttsaften förblir inuti nötköttet och späder inte ut såsen så mycket.