Krämig dragonkyckling
Krämig dragonkyckling
  • 4
  • 10m
  • 6h

Krämig dragonkyckling

En delikat kycklingrätt som passar perfekt att bjuda vännerna på

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 kycklingbröst
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 8 små morötter
  • 1 stor lök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 0,5 dl dijonsenap
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk maizena
  • 1 dl färsk dragon, hackad
  • Salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Häll i hönsbuljongen i grytan. Blanda senap, lök, vitlök och kryddor i en skål. Gnid in kycklingbrösten med blandningen och lägg dem i grytan. Lägg sedan i morötterna.
  • 2. Strö över hälften av dragonen. Koka på låg 5-6 tim.
  • 3. Ta ur kycklingen, häll såsen i en kastrull. Blanda maizena och matlagningsgrädde och vispa i den i såsen. Låt sjuda i ca 5 min eller tills den blivit tjock.
  • 4. Lägg ett kycklingbröst på tallriken och häll sås och garnera med färsk dragon. Servera gärna med ris, bulgur eller couscous.
  • 5. En portion innehåller: 181 kalorier, 3 g fett, 9 g kolhydrater, 28 g protein, 1 g fiber.