
Om du vill ha en krämig, kryddig, enkel “Allt-i-ett-rätt” är denna pastarätt med kyckling otroligt bra att göra. Denna enkla kyckling- och pastarätt i Express är kokt i en smakrik och krämig sås och den är klar på mindre än 30 minuter. Varsågod!
Originalreceptet hittar du här
12 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g kycklingbröst, tärnat
- 2 msk extra virgin olivolja
- 1 liten lök (eller schalottenlök), finhackad
- 500 g pasta
- 0,75 l kycklingbuljong
- 50 g osaltat smör
- 2 dl vispgrädde
- 50 g creme cheese (färskost)
- 100 g finriven färsk parmesanost
- 1 tsk salt
- 3 tsk Italiensk krydda
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 0,5 tsk svartpeppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blanda alla kryddor och krydda kycklingbitarna.
- Slå på tryckkokaren och tryck på SAUTÉ-funktionen. Justera till HIGH. Bryn snabbt kycklingen på alla sidor och tillsätt sedan hackad lök (eller schalottenlök).
- Stäng av sauté-funktionen och häll kycklingbuljongen i innergrytan. Tillsätt pastan och kycklingröran och blanda.
- Sätt på locket och lås det. Vrid ventilen till SEALING-läget (stängt). Tryck på MANUAL-knappen (tryckkokning) och ställ in på 3 minuter. Släpp trycket när matlagningen är klar.
- Rör i smör, grädde, creme cheese, riven parmesan och mer kryddor om du vill. Smaka och lägg till mer krydda om det behövs. Strö på finhackad basilika och servera omedelbart.
Diskussion om Krämig pastarätt i Express
12 tankar om “Krämig pastarätt i Express”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Mexikansk kycklingsoppa
schedule6-8 tim på låg

Koreansk kyckling
schedule7-8 timmar

Paella
schedule6h 30m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Vilken typ av pasta rekommenderar ni ? En som ska vara klar på 7 min som det står på paketet eller snabb varianten ? Vilken har ni fått bäst resultat av ? 🙂
Hej!
Den som ska koka i 7 minuter tycker jag funkar bra. Har även testat med färsk pasta men det blev lätt överkokt.
Jag som inte har en vanlig slowcooker och inte har express. Hur gör jag med tillagningstiden.
Koka sås och pasta var för sig och blanda efteråt. Koka så länge att såsen får smak och att kycklingen är riktigt genomstekt.
Blir kycklingen klar på 3min? 😮
Ja, om man har tärnad kyckling i tryckkokaren så stämmer den tiden.
Cream cheese på svenska är färskost, inte gräddost. Gräddost är en hårdost
Tack för det! Ändrar det i receptet.
Supergod!
10 minuter med Pasta Farfalle blir bra
Jag brukar byta ut kycklingen mot en burk handskalade räkor, koka pastan i räkspadet och självklart räk- eller skaldjursfond isf kycklingfond. Själva räkorna hälls i på slutet tillsammans med smör/grädde/ost så de inte blir sega. Vill man ha lite hetta hackar man ner lite chili tillsammans med löken när man steker den i början.
Riktig favorit här hemma 🙂