Enklast möjliga tillagning av kyckling i Crock-Pot Express. Serveras lämpligen med ris eller pasta. På bilden är det fullkornsris med en grönsaksbuljongtärning i för mustigare smak.

5 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • C:a 1 kg kycklingfiléer eller andra kycklingdelar
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk curry eller annan kryddning enligt egen smak
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk soja
  • Salt och peppar enligt egen smak
  • 2 msk Idealmjöl eller Maizena
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Putsa och dela kycklingdelarna i mindre bitar om man föredrar det.
  • Man behöver inte bryna kycklingen men vill man det kan man göra det med lite olja på BROWN / SAUTÉ tills den får fin färg, annars lägg bara i kycklingdelarna i bunken.
  • Tillsätt 2 msk soja. Sojan gör att det blir en fin färg även om man inte bryner kycklingen, ta mer soja vid behov.
  • Tillsätt 2 tsk curry, 2 kycklingbuljongtärningar, salt och peppar och 1 dl vatten.
  • Tillsätt 2 msk Idealmjöl eller Maizena så blir såsen/skyn lite slätare, kan annars uteslutas.
  • Blanda allt i bunken.
  • Lägg i bunken i Expressen, sätt på locket och se till att tryckutsläppsventilen är i stängt läge.
  • Välj POULTRY (tryckkokning 15 minuter enligt förval) och starta tillagningen.
  • När tillagningen är klar, låt trycket släppa naturligt under 10 minuter och öppna därefter tryckventilen försiktigt med lämpligt redskap.
  • Ta av locket när ångan är utsläppt.

Diskussion om Kyckling busenkelt i Express

5 tankar om “Kyckling busenkelt i Express

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Örtstekt kyckling

schedule12m

4 / 5. 30

Kalkon i vitt vin

schedule6 timmar på hög

4.5 / 5. 2

Paella

schedule6h 30m

3.9 / 5. 102

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept