Kyckling busenkelt i Express
Kyckling busenkelt i Express
  • 4 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 35m tillagningstid

Kyckling busenkelt i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Enklast möjliga tillagning av kyckling i Crock-Pot Express. Serveras lämpligen med ris eller pasta. På bilden är det fullkornsris med en grönsaksbuljongtärning i för mustigare smak.

Hans Palm
Ett recept av
Hans Palm
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • C:a 1 kg kycklingfiléer eller andra kycklingdelar
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk curry eller annan kryddning enligt egen smak
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk soja
  • Salt och peppar enligt egen smak
  • 2 msk Idealmjöl eller Maizena
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Ris eller pasta passar bra
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Putsa och dela kycklingdelarna i mindre bitar om man föredrar det.
  • 2. Man behöver inte bryna kycklingen men vill man det kan man göra det med lite olja på BROWN / SAUTÉ tills den får fin färg, annars lägg bara i kycklingdelarna i bunken.
  • 3. Tillsätt 2 msk soja. Sojan gör att det blir en fin färg även om man inte bryner kycklingen, ta mer soja vid behov.
  • 4. Tillsätt 2 tsk curry, 2 kycklingbuljongtärningar, salt och peppar och 1 dl vatten.
  • 5. Tillsätt 2 msk Idealmjöl eller Maizena så blir såsen/skyn lite slätare, kan annars uteslutas.
  • 6. Blanda allt i bunken.
  • 7. Lägg i bunken i Expressen, sätt på locket och se till att tryckutsläppsventilen är i stängt läge.
  • 8. Välj POULTRY (tryckkokning 15 minuter enligt förval) och starta tillagningen.
  • 9. När tillagningen är klar, låt trycket släppa naturligt under 10 minuter och öppna därefter tryckventilen försiktigt med lämpligt redskap.
  • 10. Ta av locket när ångan är utsläppt.