Kyckling Gumbo
Kyckling Gumbo
  • 4-6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Kyckling Gumbo

En typ av “man tager vad man haver” gryta. Med kyckling och kryddig korv samt ris så blir den god och mättande.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g kycklingfilé
  • 300 g okra (frusen går bra)
  • 2 starka korvar (Cabanoss el likn)
  • 2,5 dl hackad lök
  • 1 grön paprika, hackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • 2 lagerblad
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk senapspulver
  • 0,25 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 5 dl reducerad kycklingbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl kokat ris
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg kycklingen i grytan. Blanda och häll över allt annat, utom riset.
  • 2. Lägg på locket och koka på låg i 6-8 timmar.
  • 3. Servera med nykokt ris