Kyckling Gumbo
Kyckling Gumbo
  • 4-6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Kyckling Gumbo

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En typ av “man tager vad man haver” gryta. Med kyckling, kryddig korv och ris så blir den god och mättande.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 starka korvar (Cabanoss el likn)
  • 300 g okra (frusen går bra)
  • 2,5 dl hackad lök
  • 1 grön paprika, hackad
  • 5 dl reducerad kycklingbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 lagerblad
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk senapspulver
  • 0,25 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • Salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 5 dl kokat ris
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg kycklingen i grytan. Blanda och häll över allt annat, utom riset.
  • 2. Lägg på locket och koka på låg i 6-8 timmar.
  • 3. Servera med nykokt ris