Kyckling med sötpotatis
Kyckling med sötpotatis
  • 6
  • 10m
  • 6h

Kyckling med sötpotatis

En supergod rätt som är både enkel och nyttig.

Recept från Crystal & Co.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 6 kycklingfiléer
  • 4 sötpotatisar, skalade och hackade
  • 4 stora morötter, skalade och skivade
  • 1 lök, skivad
  • 3 msk maplesirap (lönnsirap)
  • 3 msk olivolja
  • 6 kvistar färsk timjan
  • salt och peppar efter smak
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. I botten av grytan läggs lökskivor, tärnad potatis och morotsslantar. Häll lönnsirap över morot-, sötpotatis- och lökblandningen. Placera kycklingbrösten ovanpå. Rippla olivoljan över. Krydda med salt och peppar. Lägg timjan kvistarna ovanpå kycklingbrösten.
  • 2. Koka på hög i 6 timmar och låt det stå på varmhållning tills ni ska äta.
  • 3. Serveras med kokta grönsaker tex broccoli