Kycklingfiléer med en läcker sötsur sås. En kinesisk rätt som man med fördel kan göra i Crockpoten.

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg (6 filéer) kyckling
  • 6 vitlöksklyftor, pressade
  • 0,6 dl soja
  • 1,2 dl vitvinsvinäger
  • 1,2 dl brunt socker
  • saft av en citron/lime
  • 2 msk majsstärkelse
  • Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg kycklingen i grytan, salta och peppra.
  • Rör ihop de andra ingredienserna förutom majsstärkelsen. Häll det sedan över kycklingen.
  • Koka på låg värme i 6 timmar.
  • Häll över såsen i en kastrull. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och häll i såsen. Låt den koka tills den tjocknat, ca 3 min.
  • Häll såsen över kycklingen och servera.

Diskussion om Kyckling med sötsur sås

2 tankar om “Kyckling med sötsur sås

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Dijonkyckling

schedule6 timmar

4 / 5. 67

Amerikansk citronkyckling

schedule6-8 timmar på låg

3.3 / 5. 6

Bbq Kyckling Sliders (pulled chicken)

schedule6-7 timmar på låg

4 / 5. 15

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Överraska mamma?

Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket. 
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!

Se erbjudanden