Kyckling med sötsur sås
Kyckling med sötsur sås
  • 6
  • 10m
  • 6h

Kyckling med sötsur sås

En Kina-inspirerad måltid: kyckling med en läcker sötsur sås.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg (6 filéer) kyckling
  • 0,6 dl soja (utan salt)
  • 1,2dl brunt socker
  • 6 vitlöksklyftor, pressade
  • 1,2dl vit vinäger
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0,6 dl citron/lime soda
  • Salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg kycklingen i grytan, salta och peppra.
  • 2. Rör ihop de andra ingredienserna förutom majsstärkelsen. Häll det sedan över kycklingen.
  • 3. Koka på låg värme i 6 timmar.
  • 4. Häll över såsen i en kastrull. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och häll i såsen. Låt den koka tills den tjocknat, ca 3 min.
  • 5. Häll såsen över kycklingen och servera.