Kycklingfiléer med en läcker sötsur sås. En kinesisk rätt som man med fördel kan göra i Crockpoten.
2 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg (6 filéer) kyckling
- 6 vitlöksklyftor, pressade
- 0,6 dl soja
- 1,2 dl vitvinsvinäger
- 1,2 dl brunt socker
- saft av en citron/lime
- 2 msk majsstärkelse
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg kycklingen i grytan, salta och peppra.
- Rör ihop de andra ingredienserna förutom majsstärkelsen. Häll det sedan över kycklingen.
- Koka på låg värme i 6 timmar.
- Häll över såsen i en kastrull. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och häll i såsen. Låt den koka tills den tjocknat, ca 3 min.
- Häll såsen över kycklingen och servera.
Diskussion om Kyckling med sötsur sås
2 tankar om “Kyckling med sötsur sås”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Dijonkyckling
schedule6 timmar
Amerikansk citronkyckling
schedule6-8 timmar på låg
Bbq Kyckling Sliders (pulled chicken)
schedule6-7 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!
Vad menas med citron/lime soda?
Det ska stå saften av en citron. Receptet är ändrat nu. Tack!