Kycklingfiléer med en läcker sötsur sås. En kinesisk rätt som man med fördel kan göra i Crockpoten.

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg (6 filéer) kyckling
  • 6 vitlöksklyftor, pressade
  • 0,6 dl soja
  • 1,2 dl vitvinsvinäger
  • 1,2 dl brunt socker
  • saft av en citron/lime
  • 2 msk majsstärkelse
  • Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg kycklingen i grytan, salta och peppra.
  • Rör ihop de andra ingredienserna förutom majsstärkelsen. Häll det sedan över kycklingen.
  • Koka på låg värme i 6 timmar.
  • Häll över såsen i en kastrull. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och häll i såsen. Låt den koka tills den tjocknat, ca 3 min.
  • Häll såsen över kycklingen och servera.

Diskussion om Kyckling med sötsur sås

2 tankar om “Kyckling med sötsur sås

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kyckling med vitlök, örter och ris. Allt-i-ett

schedule15m

3.9 / 5. 58

Colakyckling

schedule5 timmar på låg

4 / 5. 62

Citron & vitlökskyckling

schedule15m

4 / 5. 32

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot