Kycklingfiléer med en läcker sötsur sås. En kinesisk rätt som man med fördel kan göra i Crockpoten.
2 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg (6 filéer) kyckling
- 6 vitlöksklyftor, pressade
- 0,6 dl soja
- 1,2 dl vitvinsvinäger
- 1,2 dl brunt socker
- saft av en citron/lime
- 2 msk majsstärkelse
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg kycklingen i grytan, salta och peppra.
- Rör ihop de andra ingredienserna förutom majsstärkelsen. Häll det sedan över kycklingen.
- Koka på låg värme i 6 timmar.
- Häll över såsen i en kastrull. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och häll i såsen. Låt den koka tills den tjocknat, ca 3 min.
- Häll såsen över kycklingen och servera.
Diskussion om Kyckling med sötsur sås
2 tankar om “Kyckling med sötsur sås”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Julig kalkon
schedule5 timmar på hög
Krämig pastarätt i Express
schedule15m
Paella
schedule6h 30m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Vad menas med citron/lime soda?
Det ska stå saften av en citron. Receptet är ändrat nu. Tack!