Kycklingfiléer med en läcker sötsur sås. En kinesisk rätt som man med fördel kan göra i Crockpoten.

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg (6 filéer) kyckling
  • 6 vitlöksklyftor, pressade
  • 0,6 dl soja
  • 1,2 dl vitvinsvinäger
  • 1,2 dl brunt socker
  • saft av en citron/lime
  • 2 msk majsstärkelse
  • Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg kycklingen i grytan, salta och peppra.
  • Rör ihop de andra ingredienserna förutom majsstärkelsen. Häll det sedan över kycklingen.
  • Koka på låg värme i 6 timmar.
  • Häll över såsen i en kastrull. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och häll i såsen. Låt den koka tills den tjocknat, ca 3 min.
  • Häll såsen över kycklingen och servera.

Diskussion om Kyckling med sötsur sås

2 tankar om “Kyckling med sötsur sås

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Julig kalkon

schedule5 timmar på hög

4 / 5. 25

Krämig pastarätt i Express

schedule15m

4 / 5. 128

Paella

schedule6h 30m

3.9 / 5. 101

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept