
Kycklingfiléer med en läcker sötsur sås. En kinesisk rätt som man med fördel kan göra i Crockpoten.
2 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg (6 filéer) kyckling
- 6 vitlöksklyftor, pressade
- 0,6 dl soja
- 1,2 dl vitvinsvinäger
- 1,2 dl brunt socker
- saft av en citron/lime
- 2 msk majsstärkelse
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg kycklingen i grytan, salta och peppra.
- Rör ihop de andra ingredienserna förutom majsstärkelsen. Häll det sedan över kycklingen.
- Koka på låg värme i 6 timmar.
- Häll över såsen i en kastrull. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och häll i såsen. Låt den koka tills den tjocknat, ca 3 min.
- Häll såsen över kycklingen och servera.
Diskussion om Kyckling med sötsur sås
2 tankar om “Kyckling med sötsur sås”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kyckling med vitlök, örter och ris. Allt-i-ett
schedule15m

Colakyckling
schedule5 timmar på låg

Citron & vitlökskyckling
schedule15m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Vad menas med citron/lime soda?
Det ska stå saften av en citron. Receptet är ändrat nu. Tack!