Kyckling Tinga
Kyckling Tinga
  • 12 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 15m tillagningstid

Kyckling Tinga

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Mexikansk Kyckling tinga med så goda smaker kommer att få dina smaklökar att dansa salsa.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 600g benfria, skinnfria kycklinglår, hackade
  • 2,5 dl cocktailtomater
  • 1st gul lök
  • 1st jalapeño, kärnad och tärnad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk adobokrydda
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk malen spiskummin
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 12st majstortillas, varma
  • 1st mogen avokado
  • 1 dl tärnad rödlök
  • 0,5 dl smulad fetaost
  • 0,5 dl röd paprika
  • 0,5 dl finhackad färsk coriander
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Rör ihop kyckling, tomater, lök, jalapeño, tomatpuré, olja, adobokrydda, chilipulver och spiskummin.
  • 2. Vakuumpacka blandningen med FoodSaver® i en marineringslåda. (Om du inte vill laga direkt) Kyl i 24 timmar, eller frys in (tina i kylskåp innan tillagning).
  • 3. Lägg hela blandningen i din Crockpot Express och tillsätt 1 1/2 dl vatten. Lås locket. Välj tryckkokning/manuell inställning på högt tryck i 8 minuter.
  • 4. När tryckkokningen är klar, släpp snabbt trycket. Tryck på ”Saute” och ställ in på Medium Temperature. Koka såsen i 5 till 10 minuter eller tills den tjocknat något.
  • 5. Servera kycklingen i varma tortillas. Toppa med avokado, rödlök, smulad fetaost, rostad röd paprika och koriander.
Information

Tips: Alternativt kan du servera på en bädd av ångkokt ris.