Denna smakrika filippinska kycklingrätt kan du använda till mycket. Du kan till exempel göra en klassisk burrito av kycklingen i ett mjukt tortilla bröd, eller servera tillsammans med krispig sallad, ris och bönor som en matig lunch.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg benfria kycklinglår, utan skinn
- 2 gula lökar i tunna skivor
- 6 st krossade vitlöksklyftor
- 2,5 cm skivad ingefära
- 1,5 dl vitvinsvinäger
- ¾ dl soja
- 1 matsked socker
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Vispa ihop vinägern, sojan och sockret i en liten skål och ställ åt sidan.
- Lägg hälften av den skivade löken i ett jämnt lager i botten av din Express Cooker.
- Fördela ingefäran och vitlöken jämnt ovanpå löken. Lägg sedan ner kycklingdelarna, i ett lager.
- Krydda med 1 tesked salt och 2 teskedar peppar och täck kycklingen med resten av löken.
- Häll vinägerblandningen över kycklingen.
- Sätt på locket och lås enligt instruktionerna. Sätt på MEAT/STEW och ange tillagningstid 15 min.
- Låt stå i minst 15 min innan du öppnar ventilen för att släppa ut eventuell kvarvarande ånga.
- Lyft försiktigt av locket och använd skedar för att lyfta över kycklingen till en tallrik. Använd två gafflar för att strimla kycklingen.
- Servera kycklingen ovanpå ris i en skål med önskade tillbehör. Ringla lite av såsen över kycklingen, om så önskas.
Diskussion om Kycklingburrito
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Vit kycklinglasagne
schedule3h 30m
Kycklingsoppa med nudlar
schedule7 min + 6 min
Tex-Mex kalkon-wraps
schedule7 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept