Kycklinggryta “Allt i 1” à la Matgeek
Kycklinggryta “Allt i 1” à la Matgeek
  • 6-8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 20m tillagningstid

Kycklinggryta “Allt i 1” à la Matgeek

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Crock-Pot Express tryckkokare är min nya bästa vän!
Wow. På mindre än en timme från start har jag en mör, mustig och härlig kycklinggryta som hela familjen älskar.
Det här är ju superbra mat. Det är mättande, det är billigt och så enkelt att laga.
Detta är ett “allt-i-1”-recept vilket betyder att du gör allt tillsammans i en och samma gryta. Smidigare kan det ju inte bli.

För att se hela spellistan med Crock-Pot Express

 

Johan Hedberg
Ett recept av
Johan Hedberg
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kk kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 st stjälkselleri
  • 2 morötter
  • 5 potatisar
  • 0,5 dl kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 2-3 tsk salt
  • svartpeppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Klipp eller skära ner kycklingen till mindre bitar.
  • 2. Slå på din Crock-Pot Express. Välj Brown/Sauté och slå i lite rapsolja. Nu ska vi bryna kycklingen.
  • 3. Medan kycklingen bryns. Skala och skär ner potatis och morötterna till lagom stora bitar (2-3 cm).
  • 4. Lägg i lök, potatis, morot och krydda med salt, peppar och timjan.
  • 5. Skär ner bladsellerin och vitlöken och lägg i grytan.
  • 6. Häll i fond och vatten och sätt på locket.
  • 7. Tryck på stop. Byt läge till Meat/Stew och ändra tiden till 20 min, tryck på start.