
Crock-Pot Express tryckkokare är min nya bästa vän! Wow. På mindre än en timme från start har jag en mör, mustig och härlig kycklinggryta som hela familjen älskar.
Det här är ju superbra mat. Det är mättande, det är billigt och så enkelt att laga.
Detta är ett “allt-i-1”-recept vilket betyder att du gör allt tillsammans i en och samma gryta. Smidigare kan det ju inte bli.
För att se hela spellistan med Crock-Pot Express
5 kommentarer »
Ingredienser
- 1 kk kycklinglårfilé
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 st stjälkselleri
- 2 morötter
- 5 potatisar
- 0,5 dl kycklingfond
- 2 dl vatten
- 2-3 tsk salt
- svartpeppar
Gör så här
- Klipp eller skär ner kycklingen till mindre bitar.
- Slå på din Crock-Pot Express, på Brown/Sauté och slå i lite rapsolja. Bryn kycklingen runt om.
- Medan kycklingen bryns. Skala och skär ner potatis och morötter till lagom stora bitar (2-3 cm).
- Lägg i lök, potatis, morot och krydda med salt, peppar och timjan.
- Skär ner stjälksellerin och vitlöken och lägg i grytan.
- Häll i fond och vatten och sätt på locket.
- Tryck på stop. Byt läge till Meat/Stew och ändra tiden till 20 min, tryck på start.
- Låt trycket släppa naturligt i 10-15 minuter. Öppna sedan ventilen försiktigt och släpp ut resterande ånga innan du öppnar locket.
- Servera med en fräsch sallad tlll.
Diskussion om Kycklinggryta “Allt i 1” à la Matgeek
5 tankar om “Kycklinggryta “Allt i 1” à la Matgeek”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kyckling på Italienskt vis

Anka i Crock-Pot

Kycklingsoppa med Gnocchi
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Var det bladselleri eller stjälkselleri? För i ingredienslistan står det stjälkselleri och i instruktionerna står det bladselleri. Ni behöver också se över stavningen i detta recept
Hej! Tack för dina kommentarer. Nu är det rättat och det ska vara stjälkselleri på båda ställena.
Hej! I videon sägs det 35 min men i beskrivningen står det 20 min. Vilket är det rätta? 🙂
20 minuter blev bra, när vi lät den stå i 15 min för att släppa ut trycket.
Skaffade nyligen en Crock pot express. Provade detta recept med mindre modifikationer. Däribland lade jag till 250 gram champinjoner, en gnugga viltfond, lite rökigt paprikapulver och två selleri istället för en. Dessutom fick det blir två lökar istället för en(En röd och en gul). Blev dundergott på alla sätt och vis!