Ingredienser

1 gul lök

1 röd paprika

1 zucchini

1 kg kycklingbröstfilé

½ dl tomatpuré

350 g Podravka ajvar, stark

2 ½ dl vatten

1 hönsbuljongtärning

2 tsk Vegeta

2 tsk torkad timjan

svartpeppar

ev. salt

solrosolja att steka i

VITOSTKRÄM

150 g vitost

2 dl crème fraiche

salt

Maila inköpslista
Gör så här

Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Skiva zucchinin, ca 1 ½ cm tjocka och skär i kvartar. Sätt Crockpoten på BROWN/SAUTÉ. När den är varm fräs lök, paprika och zucchini i olja.

Skär kycklingen i bitar och lägg ner i Crockpoten. Låt allt fräsa i någon minut. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa hastigt.

Tillsätt ajvar, vatten, buljongtärning, Vegeta, timjan och svartpeppar. Rör om ordentligt. Stäng av apparaten för att byta funktion. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck på MEAT/POULTRY, high och ställ in tiden på 18-19 minuter.

Gör vitostkrämen under tiden. Smula osten i en bunke. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt.

När grytan är klar, släpp ut lufttrycket genom att öppna ventilen. Vänta en stund och lyft sedan av locket. Smaka av med salt. Låt svalna en aning och lägg upp i skålar. Toppa med en klick vitostkräm och ev. färsk timjan. Serveras med bröd!

Diskussion om Kycklinggryta med Ajvar och Vitostkräm

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kyckling Adobo

schedule6h

4 / 5. 30

Mexikansk kycklingsoppa

schedule6-8 tim på låg

4 / 5. 11

Kyckling med päron och portabellosvamp

schedule6 timmar

4 / 5. 22

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Överraska mamma?

Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket. 
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!

Se erbjudanden