Ingredienser
1 gul lök
1 röd paprika
1 zucchini
1 kg kycklingbröstfilé
½ dl tomatpuré
350 g Podravka ajvar, stark
2 ½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 tsk Vegeta
2 tsk torkad timjan
svartpeppar
ev. salt
solrosolja att steka i
VITOSTKRÄM
150 g vitost
2 dl crème fraiche
salt
Maila inköpslista
Gör så här
Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Skiva zucchinin, ca 1 ½ cm tjocka och skär i kvartar. Sätt Crockpoten på BROWN/SAUTÉ. När den är varm fräs lök, paprika och zucchini i olja.
Skär kycklingen i bitar och lägg ner i Crockpoten. Låt allt fräsa i någon minut. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa hastigt.
Tillsätt ajvar, vatten, buljongtärning, Vegeta, timjan och svartpeppar. Rör om ordentligt. Stäng av apparaten för att byta funktion. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck på MEAT/POULTRY, high och ställ in tiden på 18-19 minuter.
Gör vitostkrämen under tiden. Smula osten i en bunke. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt.
När grytan är klar, släpp ut lufttrycket genom att öppna ventilen. Vänta en stund och lyft sedan av locket. Smaka av med salt. Låt svalna en aning och lägg upp i skålar. Toppa med en klick vitostkräm och ev. färsk timjan. Serveras med bröd!
Diskussion om Kycklinggryta med Ajvar och Vitostkräm
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Indonesisk kyckling
schedule5 timmar på låg
Kycklingtacos
schedule5-6 timmar på låg
Anka, confiterad
schedule8 timmar
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept