Kycklingpasta Florentine
Kycklingpasta Florentine
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 15m tillagningstid

Kycklingpasta Florentine

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Om du tycker om den traditionella rätten Kyckling Florentine kommer du att gilla att laga den i Crock-Pot Express. Dessutom på mindre än hälften av tiden det tar att laga normalt. Alla smaker i originalrätten finns fortfarande i blandningen – kyckling, spenat, svamp (tillval) och spagetti – men nu behöver du inte stå vid spisen eller vänta på att ugnen blir varm för att få den på bordet. Rätten praktiskt taget lagar sig själv!

Receptet kommer från 12tomatoes.com

Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

 

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 kycklingbröst
  • 3 dl svampsoppa
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 3,5 dl mjölk
  • 400 g spagetti
  • 200 g färsk babyspenat
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven mozzarellaost
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 0,5 tsk lökpulver
  • Salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Riven parmesanost
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Tärna kycklingen och lägg i grytan.
  • 2. Tillsätt italiensk salladskrydda, lökpulver, salt och peppar.
  • 3. Hacka vitlöksklyftorna och tillsätt dem.
  • 4. Häll i svampsoppa, buljong, mjölk och riven mozzarella. Blanda allt.
  • 5. Bryt spagettin på hälften och sprid den i ett zickzackmönster.
  • 6. Häll i babyspenaten och stäng locket.
  • 7. Tryckkoka på hög i 15 minuter. (Stängd ventil)
  • 8. Släpp ut ångan, öppna locket, blanda ihop allt och toppa med riven parmesan.