Kycklingsoppa med Gnocchi
Kycklingsoppa med Gnocchi
  • 8-10 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Kycklingsoppa med Gnocchi

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Det här rätten är du vill laga när det börjar bli mörkt allt tidigare, du är på väg hem efter en lång dag och undrar hur det redan kan vara mörkt vid 18.

Då passar det bra med en värmande lättlagad soppa.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g skinn- och benfri kyckling
  • 1 pkt bacon
  • 1 dl morot, hackad
  • 0,5 dl lök, hackad
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 150 g babyspenat
  • 0,5 dl stjälkselleri, hackad
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 5 dl matlagningsgrädde (eller kondenserad mjölk)
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 tsk italiensk krydda
  • 1 tsk kycklingkrydda
  • 1 tsk salt
  • 2 msk majsstärkelse utrörd i 2 msk vatten
  • 1 påse färsk potatis-gnocchi (1000g)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Placera kyckling, grönsaker, basilika, kryddor och buljong i din Crock-Pot och koka i 6-7 timmar.
  • 2. Dela kycklingen direkt i grytan.
  • 3. Lägg i redningen, grädden och gnocchi i grytan. Rör om och sätt på locket.
  • 4. Stek bacon och hacka fint. Stek sedan spenaten ihop med vitlöken. Rör i det i grytan.
  • 5. Blanda i mer vätska om det behövs. Salta och peppra.