Goda och grillade lammracks som passar lika bra att grilla på grillen som i en panna!
Förbered dagen innan eller tillaga direkt efter att du använt sous-vide funktionen på din Crockpot Multicooker.
Tips är att att servera med Erik Videgårds andra recept på vit sparris.
Inga kommentarer »
Ingredienser
- 600 g lammracks
- 2 msk olivolja
- Havssalt
- Nymalen svartpeppar
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 1 kvist timjan
Maila inköpslista
Gör så här
- Dela lammracksen på mitten så att du har 3-4 ben på varje rack.
- Gnid in lammet med olivolja, salt och peppar.
- Lägg lammet i en vakuumpåse med vitlök och timjan. Sug ut luften med en vakuumförpackare och låt den försluta påsen.
- Sätt din Crockpot Multicooker på 60°C i 35 minuter och sätt på locket med ventilen öppen. När vattnet blivit varmt lägger du i påsen med lammet och sätter på locket. När det är färdigt tar du upp påsen ur din Crockpot.
- Om du inte skall grilla lammet direkt kan du nu kyla ner det och spara det ett dygn i oöppnad påse. Vid tillagning tar du ut lammracksen ur påsen och torkar av dem med papper.
- När du ska grilla lammet gör du det i en het grill eller grillpanna. Lammet ska få vacker färg på utsidan och bli varmt inuti, inte mer då det redan är tillagat.
- Låt köttet vila några minuter innan du skär upp det och servera med valfria tillbehör.
Diskussion om Lammracks
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept