“Lapskojs” har ingenting med vare sig Norrland eller samer att göra. Lapskojs är en engelsk sjömansrätt. Det engelska namnet lobscouse betyder “klimprätt” eller “drummelmat”.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Kött

  • 400 g oxkind
  • salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 5 dl vatten

Kryddpåse

  • 3 kvistar färsk bladpersilja
  • 5 vitpepparkorn
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad

Rotmos

  • 250 g potatis
  • 250 g rotselleri
  • 250 g morot
  • 50 g rapsolja

Tillbehör

  • Kålrabbi
  • 4 ägg
Maila inköpslista
Gör så här

  • Gör iordning kryddpåsen i gasväv eller ett kaffefilter.
  • Salta oxkinderna och bryn dem i en tryckkokaren.
  • Lägg ner löken i tryckkokaren och fortsätt bryna i tre minuter.
  • Tillsätt vatten och kryddpåsen. Tryckkoka i 50 minuter.
  • Koka potatis, rotselleri och morot tills de är helt mjuka. Mosa dem grovt med en potatisstomp.
  • Ta upp oxkinderna och dra isär dem med två gafflar.
  • Ta upp kryddpåsen och släng den.
  • Späd moset med kokvätskan och rapsolja, vänd sedan ner köttet i moset.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med picklad kålrabbi och stekt ägg.

Diskussion om Lapskojs

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Lammgryta med vita bönor och sugarsnaps

schedule6-7 timmar på låg

4.1 / 5. 8

Vietnamesisk Hot Pot

schedule6-9 timmar på låg

3.1 / 5. 26

Köttfärsås

3.8 / 5. 109

Mer recept med Nötkött
som huvudingrediens

Tacopaj i Crockpot Express

schedule25m

4 / 5. 32

Muckalica – Serbisk köttgryta

schedule40+10 min

3.9 / 5. 59

Gryta med vita bönor och mört kött

schedule45 min

3.8 / 5. 15

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept