“Lapskojs” har ingenting med vare sig Norrland eller samer att göra. Lapskojs är en engelsk sjömansrätt. Det engelska namnet lobscouse betyder “klimprätt” eller “drummelmat”.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Kött
- 400 g oxkind
- salt
- 2 msk rapsolja
- 1 gul lök, grovhackad
- 5 dl vatten
Kryddpåse
- 3 kvistar färsk bladpersilja
- 5 vitpepparkorn
- 3 kryddpepparkorn
- 1 lagerblad
Rotmos
- 250 g potatis
- 250 g rotselleri
- 250 g morot
- 50 g rapsolja
Tillbehör
- Kålrabbi
- 4 ägg
Maila inköpslista
Gör så här
- Gör iordning kryddpåsen i gasväv eller ett kaffefilter.
- Salta oxkinderna och bryn dem i en tryckkokaren.
- Lägg ner löken i tryckkokaren och fortsätt bryna i tre minuter.
- Tillsätt vatten och kryddpåsen. Tryckkoka i 50 minuter.
- Koka potatis, rotselleri och morot tills de är helt mjuka. Mosa dem grovt med en potatisstomp.
- Ta upp oxkinderna och dra isär dem med två gafflar.
- Ta upp kryddpåsen och släng den.
- Späd moset med kokvätskan och rapsolja, vänd sedan ner köttet i moset.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med picklad kålrabbi och stekt ägg.
Diskussion om Lapskojs
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Lammgryta med vita bönor och sugarsnaps
schedule6-7 timmar på låg
Vietnamesisk Hot Pot
schedule6-9 timmar på låg
Mer recept med Nötkött
som huvudingrediens
Tacopaj i Crockpot Express
schedule25m
Muckalica – Serbisk köttgryta
schedule40+10 min
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept