Gör lasagne i Crock-Pot Express. Himmelskt god tryckkokarlasagne fylld med krämiga ostiga lager. Familjen kommer att jubla!

 

6 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 8 lasagneplattor
  • 180 g Mozzarellaost i bitar
  • 0,5 dl riven Parmesan
  • 750 g tomatsås (för pasta)
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 stort ägg
  • 200g Ricottaost
  • 1 tsk italienska kryddor
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Stek köttfärsen och löken på BROWN/SAUTÈ tills den är genomstekt. Blanda den med pastasåsen (eller tomatkross, men då får man krydda själv). Lägg den i en bunke.
  • Vispa ägget i en skål och blanda med Ricottaost och kryddor.
  • Använd en springform, (22 cm diameter) smörj den med olja.
  • Bryt lasagneplattorna i mindre bitar och täck botten med dem. Täck med 1/3 del av pastasåsen + ricotta blandningen. Strö mozzarella över. Repetera detta 3 gånger.
  • Strö parmesan över på toppen. Täck sedan formen med folie.
  • Lägg springformen med lasagnen i, på gallret och häll 3 dl vatten i innergrytan.
  • Sätt på MEAT/STEW i 20 minuter och låt sedan trycket släppa automatiskt i 15 min.
  • Ta av folien och sätt in den i ugnen 10 min så att den får lite färg. Servera med en god sallad till

Diskussion om Lasagne i Expressen

6 tankar om “Lasagne i Expressen

  1. Robert Berglund
    Robert Berglund says:

    Då det verkar ha försvunnit en del i översättningen ( för antar att originalreceptet är från https://www.pressurecookrecipes.com/instant-pot-lasagna/ ) så känns det som det försvunnit ett par steg som kan ställa till det för en nybörjare på Express’n…

    Läser man receptet rakt av så är det lätt att tro att man ska montera lasagnen direkt i innerpottan.
    För jag är då ganska säker på att det är tanken att man ska montera den, lämpligtvis, i en springform som man täcker med folie för att sedan ställa formen på ånggallret med 2,5-3dl vatten i botten…

    • Ida
      Ida says:

      Hej,
      Vad kul att du ska testa ett av våra fantastiska recept som en av våra fina kunder har lagt upp.
      Du måste ha gallret i botten för att vattnet ska ligga där under springformen.
      Välj programmet Meat/Stews så kommer det att väljas automatiskt 😊

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Kubansk biff – Ropas Vieja

schedule6 timmar på hög

4.2 / 5. 6

Mustig köttgryta med rödvin

schedule30

3.6 / 5. 68

Lasagne

schedule4+2 timmar

3.9 / 5. 58

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept