Gör lasagne i Crock-Pot Express. Himmelskt god tryckkokarlasagne fylld med krämiga ostiga lager. Familjen kommer att jubla!
6 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 8 lasagneplattor
- 180 g Mozzarellaost i bitar
- 0,5 dl riven Parmesan
- 750 g tomatsås (för pasta)
- 400 g köttfärs
- 1 gul lök, hackad
- 1 stort ägg
- 200g Ricottaost
- 1 tsk italienska kryddor
- salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Stek köttfärsen och löken på BROWN/SAUTÈ tills den är genomstekt. Blanda den med pastasåsen (eller tomatkross, men då får man krydda själv). Lägg den i en bunke.
- Vispa ägget i en skål och blanda med Ricottaost och kryddor.
- Använd en springform, (22 cm diameter) smörj den med olja.
- Bryt lasagneplattorna i mindre bitar och täck botten med dem. Täck med 1/3 del av pastasåsen + ricotta blandningen. Strö mozzarella över. Repetera detta 3 gånger.
- Strö parmesan över på toppen. Täck sedan formen med folie.
- Lägg springformen med lasagnen i, på gallret och häll 3 dl vatten i innergrytan.
- Sätt på MEAT/STEW i 20 minuter och låt sedan trycket släppa automatiskt i 15 min.
- Ta av folien och sätt in den i ugnen 10 min så att den får lite färg. Servera med en god sallad till
Diskussion om Lasagne i Expressen
6 tankar om “Lasagne i Expressen”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Då det verkar ha försvunnit en del i översättningen ( för antar att originalreceptet är från https://www.pressurecookrecipes.com/instant-pot-lasagna/ ) så känns det som det försvunnit ett par steg som kan ställa till det för en nybörjare på Express’n…
Läser man receptet rakt av så är det lätt att tro att man ska montera lasagnen direkt i innerpottan.
För jag är då ganska säker på att det är tanken att man ska montera den, lämpligtvis, i en springform som man täcker med folie för att sedan ställa formen på ånggallret med 2,5-3dl vatten i botten…
Tack för din kommentar. Jag håller med dig, det verkar vara oklart i översättningen. Jag ska kolla på det och ändra i receptet.
Skulle man inte kunna göra lasagnen direkt i grytan? Sett andra recept där det står att man inte behöver ha springform utan det går direkt i grytan och att man sedan kan ställa hela grytan i ugnen om man vill ha färg överst
Jo det går bra.
Ska temp vara på high. Om man inte använt springform ska man tillsätta mer vätska då
Hej,
Vad kul att du ska testa ett av våra fantastiska recept som en av våra fina kunder har lagt upp.
Du måste ha gallret i botten för att vattnet ska ligga där under springformen.
Välj programmet Meat/Stews så kommer det att väljas automatiskt 😊