Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
6–8 spättafiléer (beroende på storlek)
8–10 rökta laxbitar (beroende på storlek)
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
en klick smör
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
peppar
1 tsk gurkmeja
färsk timjan
salt och peppar
Lite senare: 3 dl grädde ev maizena
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. På med hög värme. Finhacka lök och vitlök och ner med det och smöret i din gryta.
2. På med locket en stund medan du rullar fiskfiléerna: Lägg upp dina spättafiléer på en skärbräda och lägg en eller två skivor lax på varje spätta. Krydda med vitpeppar och rulla ihop din fisk till en fin rulle.
3. Nu är det dags för de andra ingredienserna till såsen och till sist de små rullarna, på med locket igen och låt koka på låg värme i 3 timmar.
4. När tiden har gått ser du efter om du behöver reda av såsen, annars är det bara att hälla på grädden, smaka av med salt och peppar och låta det hela bli varmt igen.
Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den mest relevanta upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och upprepa besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" godkänner du att ALLA kakorna används. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett kontrollerat samtycke.
Close your account?
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?