
En läcker rätt för de som vill laga fisk i sin Crock-Pot.
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 6–8 spättafiléer (beroende på storlek)
- 8–10 rökta laxbitar (beroende på storlek)
- 4 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- en klick smör
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- peppar
- 1 tsk gurkmeja
- färsk timjan
- salt och peppar
- Lite senare: 3 dl grädde ev maizena
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- På med hög värme. Finhacka lök och vitlök och ner med det och smöret i din gryta.
- På med locket en stund medan du rullar fiskfiléerna: Lägg upp dina spättafiléer på en skärbräda och lägg en eller två skivor lax på varje spätta. Krydda med vitpeppar och rulla ihop din fisk till en fin rulle.
- Nu är det dags för de andra ingredienserna till såsen och till sist de små rullarna, på med locket igen och låt koka på låg värme i 3 timmar.
- När tiden har gått ser du efter om du behöver reda av såsen, annars är det bara att hälla på grädden, smaka av med salt och peppar och låta det hela bli varmt igen.
- Servera med ris och fräscha grönsaker.
Diskussion om Laxfyllda spättarullader
En tanke om “Laxfyllda spättarullader”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fisk
som huvudingrediens

Lax med rotfruktsmos och couscous (Barnmat)
schedule25m

Ångkokt fisk med citron och örter
schedule8m

Laxfyllda spättarullader
schedule3 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Enkel och supergod